Clujenii, în topul consumatorilor de bere. Cât au crescut comenzile față de anii anteriori

Clujenii, în topul consumatorilor de bere. Cât au crescut comenzile față de anii anteriori

Românii comandă bere cel mai des vinerea și sâmbăta, iar anul acesta, cerea a fost mare pentru acest sortiment la un meci jucat de România la EURO 2024.

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Berii, o platformă de livrări a realizat o analiză a comenzilor pentru băutura atât de comandată de români. Astfel, cel mai comandat sortiment de bere este berea blondă, urmată de berea brună. De altfel, a fost înregistrată o creştere de peste 40% în platformă a comenzilor de bere comparativ cu anii anteriori.

Clujul, în topul comenzilor de bere

„Când vine vorba de cei mai mari consumatori de bere, bucureştenii, clujenii şi braşovenii se situează în fruntea clasamentului. În acelaşi timp, topul oraşelor în care sunt efectuate cele mai multe comenzi de către utilizatori este completat de Constanţa şi Timişoara”, se arată în analiza Glovo.

Mai mult, comenzile de bere au înregistrat o creştere de peste 50% în Timişoara în ultimii ani. Totodată, şi în Cluj comenzile de bere au crescut cu peste 30% comparativ cu anii anteriori.

Zilele din săptămână în care românii comandă cea mai multă bere sunt vinerea şi sâmbăta, dovadă că aceştia optează să consume cel mai des această băutură în weekend. În plus, cele mai multe comenzi sunt plasate, în general, în intervalul 17.00 – 19.00 (29%).

De asemenea, anul acesta, cea mai mare cantitate de bere a fost comandată pe Glovo pe 22 iunie, în timpul Campionatului European de Fotbal, când s-a desfăşurat partida România – Belgia.

Comenteaza