Clujenii, în topul restanţierilor la bănci VIDEO

Clujenii, în topul restanţierilor la bănci VIDEO
Clujenii, în topul restanţierilor la bănci. Românii înregistrează datorii din ce în ce mai mari la creditele bancare. La finele verii, valoarea lor se ridica la peste 20 de miliarde de lei. Într-un top al judeţelor cu cei mai mulţi datornici, Clujul ocupă locul al doilea.

Potrivit clasamentului realizat de econtext.ro, la nivelul întregii ţări, soldul restanţelor la împrumuturile în moneda naţională era în august de circa 9 miliarde lei, iar la creditele în valută suma echivala cu peste 11 miliarde de lei. Evident, cel mai mare restanţier este municipiul Bucureşti, cu peste 7 miliarde de lei, adică circa o treime din totalul datoriilor.

Cele mai mici restanţe la bănci le au locuitorii judeţului Teleorman cu aproape 68 de milioane de lei. În schimb aproape toate judeţele Transilvaniei au intrat în primele 25 de locuri.

Clujenii ocupă un loc fruntaş deloc de invidiat în topul judeţelor cu restanţe la bănci. Astfel judeţul nostru se află pe locul doi iemdiat după capitală cu un total de 984 de milioane de lei bani pe care populaţia îi datorează în lei sau în valută către diferite bănci.

Clasamentul judeţelor cu restanţe la bănci a fost realizat pe baza datelor unui raport al Băncii Naţionale a României.

Topul judeţelor la restanţe credite bancare


1. Bucureşti 7337 milioane lei
2. Cluj 984,9 milioane lei
3. Timiş 831,5 milioane lei
4. Constanţa 762, 4 milioane lei
5. Braşov 749,1 milioane lei

sursa: econtext.ro


 

Reporter Claudia ROMITAN

Imagine Călin FEDELEŞ

Comenteaza