Clujenii vaccinați anti-COVID pot intra în Cipru fără test PCR. Cei nevaccinați mai fac unul la sosire, pe cheltuială proprie

Clujenii vaccinați anti-COVID pot intra în Cipru fără test PCR. Cei nevaccinați mai fac unul la sosire, pe cheltuială proprie

Persoanele nevaccinate anti-COVID pot intra în Cipru doar pe baza unui test PCR negativ efectuat cu maximum 72 de ore înainte de călătorie, iar pe aeroport, la sosire, trebuie să mai facă un test pe cheltuială proprie.

Conform MAE, toate persoanele care deţin un certificat de vaccinare împotriva COVID-19, eliberat de autorităţile competente ale altor state, sunt exceptate de la obligaţia de a prezenta un test molecular tip RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 şi de la măsura autoizolării, la intrarea în Cipru. Măsura a intrat în vigoare luni.
 
Potrivit sursei citate, documentul care atestă vaccinarea împotriva COVID-19 trebuie redactat în limba engleză. Informaţii suplimentare pot fi consultate pe pagina de internet: Cyprus Flight Pass – Vaccinated Passengers.
 
Conform informaţiilor comunicate public de autorităţile cipriote, România a fost inclusă în categoria roşie a statelor cu risc epidemiologic. Astfel, în contextul noilor măsuri, persoanele care sosesc din state incluse în categoria roşie şi care nu deţin un certificat de vaccinare împotriva COVID-19 pot intra în Republica Cipru în urma prezentării unui test molecular tip RT-PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore înainte de călătorie. De asemenea, aceste persoane trebuie să efectueze un al doilea test molecular tip RT-PCR, pe cheltuială proprie, la sosirea în Republica Cipru, pe aeroport. Potrivit informațiilor publicate pe site-ul MAE, costul testului este de 30 euro pe aeroportul din Larnaca și de 32 euro pe aeroportul din Pafos, iar rezultatul va fi furnizat în 3 ore prin mesaje tip SMS.
 
Totodată, MAE aminteşte că toate persoanele care intră în Republica Cipru trebuie să prezinte o autorizaţie de călătorie, completată cu 24 de ore înaintea deplasării. Autorizaţia se obţine prin intermediul portalului Cyprus Flight Pass – Application Process şi include date cu privire la deţinerea unui certificat de vaccinare împotriva COVID-19 sau a unui test molecular tip RT-PCR, cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2. Documentele care atestă vaccinarea împotriva COVID-19 sau efectuarea testului pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 trebuie prezentate autorităţilor cipriote, la sosire.
 
Totodată, potrivit informaţiilor comunicate de autorităţile din Cipru, atât persoanele vaccinate împotriva COVID-19, cât şi cele care prezintă la intrare un test molecular tip RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 pot fi testate în mod aleatoriu la sosire, această măsură fiind suplimentară celorlalte condiţii necesare pentru permiterea intrării în Republica Cipru. În această situaţie, costurile pentru efectuarea testării aleatorii sunt suportate de autorităţile cipriote.
 
Toate celelalte condiţii de intrare în Republica Cipru rămân în vigoare şi pot fi consultate la pagina de internet: http://www.mae.ro/node/51906.

Comenteaza