Clujenii vor putea achita impozitele cu cardul. Şi pe internet

Clujenii vor putea achita impozitele cu cardul. Şi pe internet
Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Cluj va introduce din toamnă sistemul de plată cu cardul la ghişee. De asemenea, va fi posibilă şi achitarea pe internet.

„Clujul nu a fost cuprins în prima tranşă a judeţelor unde s-a introdus plata cu cardul, dar acest lucru se va întâmpla din toamnă. Din păcate, reacţia în alte zone nu a fost pozitivă; la Galaţi s-au făcut puţine plăţi cu cardul, însă clujenii sunt din altă categorie.

Pe de altă parte, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală a precizat că de la anul declaraţiile se vor depune online, ceea ce înseamnă că vor fi desfiinţate ghişeele, iar plata se va putea face pe internet”, spune Gligor Gavriş, purtător de cuvânt al AJFP Cluj.
 
Ministerul Finanţelor Publice a anunţat că impozitele pot fi plătite deja prin card bancar la ghişeele ANAF din 12 judeţe, iar în Cluj şi în Bucureşti procesul este în curs de implementare, termenul pentru instalarea sistemului la Cluj fiind sfârşitul lunii august.

Până în iulie 52 de cititoare de card erau instalate de Banca Transilvania la 28 de sedii ale instituţiei din judeţele Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea şi Vrancea, în timp ce Garanti Bank a instalat 48 de POS la 28 de ghişee din Arad, Caraş Severin, Hunedoara şi Timiş, după primele licitaţii organizate de către direcţiile regionale. 
 
Clădirea nouă se edifică greu
 
Lucrările la noua clădire a finanţelor clujene se desfăşoară anevoios; lucrarea trebuia să fie gata deja de un an. Intenţia este de închidere a curţii sediului de pe Calea Dorobanţilor, în care funcţionează instituţia, cu o construcţie similară pe latura neocupată.

„Clădirea e gata în proporţie de 85%, se lucrează la partea de finisaje interioare şi la cablaje”, precizează reprezentantul fiscului. Lucrările sunt realizate de societatea Rom Liant Baia Mare. 
 
Fiscul clujean are acum un corp de clădire de 3.881 mp, unde lucrează 762 de angajaţi. Instituţia a avut acum doi ani o negociere cu trei companii ale căror oferte, depuse la licitaţie, au fost iniţial declarate ca neconforme.

Caietul de sarcini iniţial pregătit pentru licitaţie a primit modificări. Investiţia se ridică la 12,4 milioane de lei, iar noul imobil este situat în vecinătatea celui vechi. În noul corp de clădire vor lucra 471 de persoane.

Comenteaza