Clujul a dezvoltat cea mai bună aplicaţie iPhone din lume

Clujul a dezvoltat cea mai bună aplicaţie iPhone din lume
Societatea clujeană iQuest a fost premiată din nou pentru aplicaţia Trip Journal, de data aceasta de către Apple, compania care a creat iPhone. iQuest a fost recompensată cu premiul “All Around Best App Ever”.
Trip Journal pentru telefoanele iPhone, dezvoltată de iQuest, a fost declarată cea mai bună aplicaţie iPhone din lume, în cadrul concursului “All Around Best App Ever”. Prin integrarea cu Google Earth, aplicaţia oferă utilizatorilor săi posibilitatea de a împărtăşi cu prietenii şi familia informaţii actualizate despre locurile pe care le vizitează, urmărirea rutelor prin GPS şi vizualizarea pe Google Maps, memorarea coordonatelor, realizarea şi postarea de imagini, înregistrări video, comentarii şi articole pe blog. Pe lângă terminalele iPhone, aplicaţia poate fi instalată şi pe smartphone-urile care folosesc sistemele de operare Android, Symbian şi, în curând, Bada.

Anul trecut, aceeaşi aplicaţie, dar pentru telefoanele care funcţionează pe platforma Android, dezvoltată de Google, a fost răsplătită cu 100.000 de dolari. Acesta este al treilea premiu mondial de amploare primit de programatorii români pentru aplicaţia respectivă, după medalia de aur oferită de Google în 2009 la categoria “Aplicaţii pentru turism” şi câştigarea a două trofee, la categoriile “Excellence in Design” şi “Best Paid for App” în cadrul evenimentului Mobile App World 2010, organizat luna trecută la Londra. iQuest are 320 de angajaţi şi oferă soluţii şi servicii pentru companii din Germania, Marea Britanie, România, Elveţia, Franţa şi Suedia. Compania deţine centre de dezvoltare software la Cluj-Napoca şi Braşov, sediul central la Frankfurt pe Main şi birouri de consultanţă la Bucureşti, Budapesta, Paris şi Göteborg.

Comenteaza