Clujul are undă verde la cursuri de tehnologie cu finanțare europeană

Clujul are undă verde la cursuri de tehnologie cu finanțare europeană

Județul Cluj a fost declarat ca eligibil pentru programul TechTalent Growth (TTG) de cursuri gratuite de tehnologie desfășurate la nivel național, cu finanțare de la Uniunea Europeană.

Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS) a lansat proiectul care propune cursuri gratuite de tehnologie, cu scopul creșterii nivelului de cunoștințe, competențe și aptitudini ale angajaților din companiile mici și mijlocii din domeniul tehnologia informațiilor și comunicații (IT&C).

Cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman (POCU), TTG acesta se derulează în perioada 2020-2021. Pentru a fi eligibile, companiile trebuie să activeze în sectorul IT&C, în județele Argeș, Bihor, Brașov, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Iași, Mureș, Sibiu, Suceava, Timiș, să aibă afaceri de sub 50 de milioane de euro pe an și sub 250 de angajați.

„În ciuda provocărilor care ne-au schimbat modul obișnuit de desfășurare a activităților în viața de zi cu zi, educația și formarea profesională continuă și trebuie să rămână obiective pe termen lung pentru fiecare dintre noi. TTG reprezintă o modalitate de a susține acest obiectiv în cadrul IMM, facilitând angajaților posibilitatea de a se dezvolta profesional, de a dobândi noi competențe, fără eforturi financiare.

Ne propunem ca prin acest proiect, alături de celelalte inițiative ANIS, să contribuim la formarea unei industrii românești de tehnologie cât mai puternică și mai performantă pe plan european”, a declarat Gabriela Mechea, director executiv al ANIS.

Prin intermediul acestui proiect, ANIS vine în completarea direcției de susținere a IMM-urilor din domeniul tech, respectiv creșterea competitivității și capacității de inovare pe termen lung în cadrul acestor companii. Companiile vor avea acces la cinci tipuri de cursuri (DevOps, Programare Java, Baze de Date, Web design - toate la nivel avansat, Data Protection Officer), în perioada septembrie 2020 - iunie 2021.

Derularea cursurilor și examinarea finală vor fi susținute prin intermediul unei platforme de eLearning dedicate, ce permite interacțiunea dintre cursanți și formatori. Participarea la cursuri este gratuită, toate costurile implicate fiind asigurate din POCU.

ANIS reprezintă interesele companiilor IT românești și sprijină dezvoltarea industriei locale de software și servicii. Aceasta cuprinde 130 de membri, cu 38.000 de angajați și afaceri anuale de 2,5 miliarde de euro.

Comenteaza