Clujul atrage printre cei mai mulți angajați din țară. Cât e salariul

Clujul atrage printre cei mai mulți angajați din țară. Cât e salariul

Județul Cluj este al doilea în topul recrutărilor din România, după București și peste Timiș. Numărul angajaților din județ a crescut peste 6.000 față de anul trecut.

Bucureşti - Ilfov, Cluj şi Timiş domină topul judeţelor după numă­rul de recrutări în perioada aprilie 2021 – aprilie 2022, după cum arată datele de la Institutul Naţional de Statistică (INS), potrivit ZF.

Clujul atrage printre cei mai mulți angajați din țară. Cât e salariul

Sursă: ZF

Astfel, cumulat, Bucureşti - Ilfov a avut o creştere de 27.422 de per­soane în perioada aprilie 2021 - aprilie 2022, urmat de Cluj, cu 6.700 de persoane şi Timiş, cu 5.582 de persoane. Împreună, liderii clasame­ntului au atras au atras aproape 40.000 de noi angajaţi în această perioadă.

Bucureştiul, dar şi judeţele Cluj sau Timişoara sunt cele mai dinamice şi cele mai mari pieţe ale muncii din România, deşi vorbim de dimensiuni total diferite. În Bucureşti sunt circa 1 milion de salariaţi, în timp de Cluj şi Timiş au circa 240.000 de salariaţi, adică de patru ori mai puţin. Ritmurile de creştere a numărului de salariaţi sunt relativ similare, între 2,4% şi 2,8%. Dintre cele trei zone menţionate, Clujul este cel mai alert, urmat de Bucureşti şi apoi Timiş“, spune Raluca Pârvu, business manager al BPI România, companie de consultanţă în management şi resurse umane.
Comenteaza