Clujul economic, tot mai atractiv: tot mai mulți angajați, dar și salarii mai mari de la o lună la alta

Clujul economic, tot mai atractiv: tot mai mulți angajați, dar și salarii mai mari de la o lună la alta

Efectivul salariaților din județul Cluj, la sfârșitul lunii martie, a fost de 278.662 de persoane, în creștere cu 1.254 persoane comparativ cu luna februarie și cu 4.685 persoane mai multe față de luna martie a anului trecut, arată datele Direcției Județene de Statistică din Cluj.

Conform Direcției Județene de Statistică, în martie 2023, câștigul salarial mediu brut în Cluj a fost de 8.951 lei, în creștere cu 527 lei față de luna precedentă și mai mare cu 1,171 lei față de luna martie a anului trecut. În ce privește câștigul salarial mediu net, acesta a fost în martie de 5.613 lei, mai mare cu 339 lei comparativ cu luna anterioară și cu 792 lei mai mare față aceeași lună a anului trecut.

Este a cincea lună consecutivă în care salariul mediu net depășește în Cluj pragul de 5.000 de lei. Față de media pe țară, câștigul salarial mediu net din județul Cluj, realizat în luna martie 2023, a fost mai mare cu 23,3%, ceea ce clasează județul Cluj pe locul 2 după București.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza