Clujul, în fruntea unui nou top naţional

Clujul, în fruntea unui nou top naţional
Clujul este din nou în fruntea oraşelor din ţară. De această dată, într-un top din domeniul economic.

 

Potrivit unui top al oraşelor cu cei mai mulţi români care aleg să plătească cumpărăturile online cu cardul, Clujul se situează pe cea de-a doua poziţie, fiind devansat doar de capitala ţării. 

Totuşi, distanţa dintre cele două oraşe este uriaşă: dacă în Bucureşti, ponderea plăţilor online cu cardul este de 50%, în Cluj-Napoca este de doar 4,5%. Tot acelaşi procent se înregistrează şi în Timişoara, cel de-al treilea oraş inclus în top.

"Datele arată un trend natural, locuitorii capitalei sunt cei mai expuşi la avântul online-ului, atât la nivel de informaţii, cât şi raportat la numărul de comercianţi online cu livrare rapidă în Bucureşti, evident mai mulţi decât în restul ţării.

În top urmează Cluj-Napoca şi Timişoara, având în vedere nivelul de trai şi economia dezvoltată prin comparaţie cu alte zone din ţară. Loc de creştere există, aşteptăm şi depunem eforturi de a promova şi informa consumatorii în direcţia plăţii online cu cardul, cea mai sigură şi simplă pentru cumpărăturile online", a declarat Antonio Eram, CEO şi fondatorul unui procesator de plăţi online cu cardul, citat de Mediafax.

Pe următoarele poziţii în top se află Braşovul, cu 4% din totalul plăţilor, Iaşiul, cu 3,2%, şi Constanţa, cu 3%. În ceea ce priveşte obiceiurile de cumpărare ale românilor, datele arată că majoritatea cumpărăturilor online au loc în timpul săptămânii, de la birou, în intervalul orar 09:00-17:00.

În medie, cheltuie de două ori mai mult decât de acasă. Cele mai multe tranzacţii online au loc în domeniul turismului, telecomunicaţiilor, IT-ului, fashion-ului şi asigurărilor.

Comenteaza