Clujul, în topul oraşelor la cumpărăturile pentru copii

Clujul, în topul oraşelor la cumpărăturile pentru copii
Părinții din România cu venituri peste medie cheltuiesc lunar între 1.000 și 3.000 lei pentru produsele dedicate copiilor, iar în perioada sarcinii și în primii trei ani din viață ai acestora alocă bugete generoase pentru produse și accesorii, relevă statisticile privind obiceiurile de cumpărare.

În timp ce valoarea medie a unui coș de alimente pentru copii se ridică la 250 de lei, o singură comandă pe internet ajunge și la peste 500 lei dacă în coșul de cumpărături se adaugă obiecte vestimentare, scutece, jucării, accesorii sau produse de îngrijire și depășește valoarea de 1.000 de lei la achiziționarea de cărucioare, aparatură specială sau piese de mobilier pentru camera copilului, conform statisticilor reţelei Bebikut.ro, magazin online specializat.
 
În topul orașelor cu cele mai mari comenzi conduce București, urmat îndeaproape de Constanța, Cluj, Ploiești, Craiova, Iași. Maria Martac, reprezentantă a reţelei, a precizat că multe mame pun accent pe calitatea articolelor achiziționate și pe ultimele tendințe în materie de modă, design și funcționalitate la alimentația, îngrijirea, alegerea vestimentației sau mobilarea camerei celor mici.
 
Valoarea coșului de cumpărături variază și în funcție de veniturile familiei, persoanele cu venituri medii acordând mai multă importanță alimentației și îngrijirii corespunzătoare a copilului decât jucăriilor, accesoriilor moderne sau pieselor de mobilier de ultimă generație. La vânzările din magazinele de specialitate destinate copiilor, în noiembrie-decembrie, în special în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă se înregistrează o creștere de 20% la cadouri și jucării, în valoarea coșului mediu de cumpărături și în volumul comenzilor.

Comenteaza