Video Clujul mai bifează o premieră. Maşină electrică pentru şcoala de şoferi

Clujul mai bifează o premieră. Maşină electrică pentru şcoala de şoferi

Clujul excelează la capitolul transport eco! După ce Primăria Cluj-Napoca a achiziţionat primele autobuze electrice din România, iar un întreprinzător clujean a început producția primei mașini electrice fabricate vreodată în ţara noastră, o şcoală de elevi din judeţ şi-a mărit flota cu un Smart electric. 

De câteva zile, cursanţii şcolii de şoferi Academy din Gherla (judeţul Cluj) au şansa să urce la volanul unei maşini electrice. Este vorba despre un automobil marca Smar, cu o autonomie de 160 de km. Are cutie de viteză automată, cu doar două pedale - accelerație și frână și este destinată mai ales celor care în viitorul apropiat vor să își cumpere un astfel de autoturism. Încărcarea autovehiculului se poate face la priză normală, timp de 8 ore pentru un ciclu complet. 

"Am achiziţionat prima maşină electrică de şcoală din judeţul Cluj şi, după cunoştinţele mele, prima din ţară. Se comportă ca o maşină normală pe benzină sau motorină şi are demaraj mare la pornire. Nu are pedală de ambreiaj, doar acceleraţie şi frână. Cei care fac şcoala pe o astfel de maşină au intenţia să îşi cumpere maşină o electrică după ce obţin permisul de conducere. Primele impresii sunt bune, chiar şi eu sunt încântat să urca la volanul maşinii", spune Dorin Fărcaş, instructor la şcoala de şoferi Academy din Gherla.

Maşina a costat 23.500 de euro, conform gherlainfo.ro. Școala de șoferi pe mașină electrică este mai scumpă cu aproximativ 20%. 

VEZI ŞI Clujul inițiază prima mașină electrică “made in Romania”. Cu cât se vinde

Clujul, primul oraş din România cu autobuze electrice. Primele sosesc în mai şi costă 5,5 milioane de euro. Cum arată

Comenteaza