Clujul nu e pe primul loc la oferta de închirieri de locuințe

Clujul nu e pe primul loc la oferta de închirieri de locuințe
În cel de-al treilea trimestru al anului a fost consemnat un avans de 28,7% în ceea ce privește numărul total de locuințe disponibile spre închiriere în marile orașe ale țării. Această tendință este una firească, având în vedere că intervalul analizat cuprinde și luna septembrie - care presupune, în mod tradițional, atingerea unui apogeu în materie de închirieri.

Cea mai mare creștere a ofertei, cu 89,6%, a avut loc, trimestrul trecut, în Constanța, pe următoarele locuri situându-se Cluj-Napoca (+64,2%), Iași (+34,6%), Timișoara (+34,4%), București (+13,7%) și Brașov (+4,8%), arată un studiu imobiliare.ro. 

Comparativ cu perioada similară a anului trecut, oferta de proprietăți rezidențiale scoase la închiriere s-a majorat însă, per ansamblu, cu doar 2,1%, creșteri fiind înregistrate în Constanța (+25%), Brașov (+17,5%), Timișoara (+16,1%) și Iași (+9,2%), iar scăderi în București (-3,2%) și Cluj-Napoca (-5,2%).

Cu 11% mai multe oferte noi decât în 2016

Din punctul de vedere al ofertelor nou-introduse pe piață, față de trimestrul anterior a avut loc o creștere de 35,6% la nivelul celor mai mari șase orașe ale țării; cel mai semnificativ avans, de 95,7%, a fost consemnat, și de această dată, în Constanța, în vreme ce Cluj-Napoca s-a situat pe locul secund (cu un plus de 75,3%), iar celelalte centre regionale au cunoscut creșteri mai mici de 50%.

Comparativ cu trimestrul al treilea al anului 2016, numărul anunțurilor noi s-a majorat, per total, cu 11%. Cu un avans anual de 34,9%, Constanța se situează, de data aceasta, pe locul al doilea în clasamentul creșterilor, la mică distanță de Timișoara (cu un plus de 36%). Spre deosebire de celelalte centre regionale, Bucureștiul și Cluj-Napoca au înregistrat creșteri de sub 10% în acest răstimp, mai exact 5,3% și, respectiv, 2,1%.

Comenteaza