Clujul, oraşul chiriaşilor. Cele mai numeroase sunt ofertele de apartamente cu două camere

Clujul, oraşul chiriaşilor. Cele mai numeroase sunt ofertele de apartamente cu două camere
În primele cinci luni ale acestui an oferta de apartamente de închiriat a crescut semnificativ în marile orașe ale țării, cel mai mare avans depășind pragul de 40%.

În București, volumul de anunțuri noi de închiriere (apartamente vechi) a crescut cu 31,2% în ianuarie-mai 2016, comparativ cu perioada similară a anului precedent. Potrivit ofertelor de pe platforma de internet Imobiliare.ro, oferta pe acest segment este formată în proporție de 14% din garsoniere, în vreme ce apartamentele cu două și trei camere dețin câte o cotă de 36% și, respectiv, 31% - restul de 19% fiind reprezentat de unitățile locative cu patru camere și mai mult.

În Cluj-Napoca, numărul de anunțuri noi de închiriere s-a majorat cu 41,3% în primele cinci luni ale anului față de același interval din 2015. Mai mult de jumătate (52%, mai exact) din oferta din orașul de pe Someș este reprezentată de unități locative bicamerale, pe locul al doilea situându-se apartamentele cu trei camere (cu o pondere de 30%). Acestea sunt urmate de garsoniere (11%) și de locuințele cu patru camere și mai mult (circa 7% din total).

În primele cinci luni ale anului în curs, în Timișoara au fost publicate cu 23,2% mai multe oferte noi de închiriere decât în aceeași perioadă a anului trecut. În momentul de față, cele mai numeroase pe acest segment, cu o cotă de 47% din piață, sunt apartamentele cu două camere. Acestea sunt urmate de locuințele cu trei camere (30%), garsoniere (15%) unitățile cu peste patru camere (8%).

Comenteaza