Clujul poate pierde 800.000 de lei dintr-un program guvernamental

Clujul poate pierde 800.000 de lei dintr-un program guvernamental
Clujul ar putea pierde aproape un milion de lei într-un program ecologic, după ce numărul dosarelor depuse pentru finanţare nu a totalizat bugetul alocat judeţului. Perioada de depunere a fost prelungită cu câteva zile iar dacă sumele nu vor fi cerute, acestea vor fi redistribuite în alte judeţe.

Este vorba de prgoramul "Casa Verde", adresat clujenilor interesaţi de instalarea unui sistem de încălzire care utilizează energia regenerabilă şi este derulat prin Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului.

După data de 15 iulie Ministerul Mediului şi Pădurilor a decis închiderea acestei sesiuni şi redistribuirea sumelor destinate judeţelor. Până ieri valoarea dosarelor depuse în Cluj, 413 dosare, a ajuns la 2,42 milioane de lei, însă suma destinată judeţului Cluj la începutul sesiunii de finanţare era de 3,2 milioane de lei. Spre comparaţie, anul trecut în Cluj au fost depuse în total 555 de dosare, dintre care 439 pentru panouri solare, 94 pentru instalaţii de producere a energiei termice pe bază de peleţi, brichete, tocătură lemnoasă, precum şi orice fel de resturi şi deşeuri vegetale, şi alte 22 cereri pentru pompe de căldură.

Valoarea totală a proiectelor depuse anul trecut a ajuns la 3,37 milioane de lei.

"Ministerul a anunţat că după 15 iulie va face o evaluare şi va redistribui fondurile rămase. Dar mă îndoiesc că ne vor lăsa fără bani", a spus purtătorul de cuvânt al ARPM, Adina Maier.

Comenteaza