Clujul, printre judeţele cu cea mai bună medie de racordare a gospodăriilor la canalizare şi epurare

Clujul, printre judeţele cu cea mai bună medie de racordare a gospodăriilor la canalizare şi epurare
Clujenii au condiţii de trai mai bune decât cei din alte judeţe: o arată şi o statistică a Administraţiei Naţionale „Apele Române", unde se subliniază că judeţul Cluj are una dintre cele mai ridicate grade de racordare a gospodăriilor la reţelele de canalizare, dar şi la staţiile de epurare.

Conform statisticii, în acest moment în România gradul de racordare la staţiile de epurare este de 45,57%., în creştere uşoară în ultimele şase luni, de aproximativ 1,84% pentru racordarea la reţelele de canalizare şi de aproximativ 0,93% la staţiile de epurare.


Cele mai ridicate grade de racordare la reţele de canalizare (peste 70%) sunt în judeţele Brăila, Braşov, Constanţa, Cluj, Hunedoara, Sibiu, Timiş şi Bucureşti. Totodată, cel mai mare grad de racordare la staţiile de epurare se înregistrează în prezent în judeţele Constanţa, Cluj şi Timiş, de peste 65%.


În ultimii 22 de ani, cerinţa totală de apă din România a scăzut aproape la jumătate. Cea mai dramatică scădere a fost în sectorul agricol, conform Apelor Române. Astfel, cerinţa de apă din România a scăzut cu 13,21 mld mc de apă faţă de anul 1990, de la 20,4 mld mc de apă (cât era în anul 1990) la 7,19 mld mc de apă (cât s-a înregistrat în anul 2012).

Comenteaza