Clujul, pus de Ministerul Mediului să își facă plan de calitate a aerului

Clujul, pus de Ministerul Mediului să își facă plan de calitate a aerului

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a invitat la sediul instituției primari din 10 localități care trebuie să realizeze planuri de calitate a aerului. 

"Ministrul i-a invitat la sediul instituţiei, pe reprezentanţii autorităţilor locale din 10 oraşe din ţară care trebuiau să realizeze planurile de calitate a aerului sau sunt în diverse etape de elaborare sau de aprobare a acestui document", a anunţat Ministerul Mediului.

La discuţii au fost invitaţi primarii din Bacău, Brăila, Galaţi, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Piteşti, Ploieşti, Constanţa, Măgurele (județul Ilfov), comuna Brazi, dar şi reprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova. În 20 ianuarie, Alexe a avut o întâlnire similară cu primarii din Braşov, Iaşi, Bucureşti, oraşe care au mari probleme cu poluarea.

Mai multe oraşe din România trebuie să facă planuri preventive în ceea ce priveşte reducerea nivelului de poluare, la recomandarea instituţiilor europene, pentru a se evita o eventuală procedură de amendă.

„Aşteptăm din moment în moment verdictul, care va însemna pentru România o amendă de între 100.000 şi 400.000 de euro până vom reuşi să ajungem să avem zile fără depăşiri”, a declarat ministrul Costel Alexe. Acesta a solicitat Institutului de Sănătate Publică un raport pentru a se vedea în ce măsură poluarea afectează sănătatea populaţiei.

Comenteaza