Clujul va avea chartere în serie către insulele grecești

Clujul va avea chartere în serie către insulele grecești
Primul zbor Cluj - Skiathos a avut loc la sfârșit de mai | Foto: AIAIC

Creta, Rhodos și Zakynthos sunt destinații de vacanță din Grecia spre care se va zbura de la Cluj-Napoca în acest sezon estival, a anunțat operatorul de turism Paralela 45. Cel dintâi zbor de Skiathos de aici s-a petrecut la finele lunii mai, organizat de Aerotravel.

“Din iunie, deschidem agenții și facem angajări. Cererea de vacanțe în Bulgaria e mare, au început zborurile charter spre Grecia, încep și spre Turcia, românii vor să meargă în vacanță și în Italia. Înscrierile s-au dublat față de luna martie”, a declarat Alin Burcea, CEO al Paralela 45.

În prima săptămână din iunie sunt programate chartere spre Chania / Creta, Santorini, Heraklion / Creta – de la București, Heraklion / Creta și Rhodos – de la Cluj-Napoca, urmând ca, de la jumătatea lunii, 14 zboruri să lege insulele Creta, Rhodos, Zakynthos, Corfu, Santorini, Mykonos de Cluj-Napoca, București și Timișoara.

Spre Antalya, primele curse charter ale sezonului pornesc din Baia Mare și de la București în 5 iunie. Alte zboruri charter spre Antalya sunt programate vara aceasta de la Bacău (din 10 iunie), Timișoara (din 11 iunie), Târgu-Mureș (11 iunie), Cluj-Napoca (din 12 iunie), Iași (din 16 iunie).

Bulgaria, deschisă de la 1 iunie tuturor turiștilor români și aflată pe lista verde, este foarte căutată. În această perioadă, vacanța în Bulgaria costă de la 5 euro/noapte/persoană, cazare fără masă. Cerere mare este și pentru Coasta Amalfitană, Ischia, Sardinia, Sicilia, pentru care cursele încep din a doua jumătate a lunii iunie. 

Românii continuă să meargă în vacanță în Egipt (Hurghada, Sharm el Sheikh) – destinația care a atras cel mai mare număr de turiști începând din toamna anului trecut. Curse charter sunt organizate până la finalul lunii octombrie spre Hurghada din București, Baia Mare, Craiova, Oradea, Târgu-Mureș, Timișoara, Iași, Cluj-Napoca, și spre Sharm el Sheikh din capitală.

Cum se circulă în străinătate

Simplificarea condițiilor de călătorie în Bulgaria, de la 1 iunie, a dublat cererea zilnică. Pentru Turcia, care solicită, tot de la 1 iunie, test RT-PCR ori rapid antigen numai persoanelor nevaccinate, cererea este în creștere. Turiștii caută vacanțe și în țări aflate pe lista verde, cum ar fi Italia, și cumpără sejururi și pentru Grecia, care a clarificat de mai multă vreme condițiile de intrare pentru turiști. 

Primul zbor de Skiathos, din 31 mai

Cea dintâi cursă spre Skiathos de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj a avut loc în 31 mai. Aceasta este organizată de către agenția Aerotravel, cu avioane ale operatorului național Tarom. Skiathos are 65 de plaje cu nisip fin și peisaje spectaculoase.  

Comenteaza