Combo 1+1. Arobs Cluj, vedeta începutului de an la bursă, oferă acțiuni gratuite

Combo 1+1. Arobs Cluj, vedeta începutului de an la bursă, oferă acțiuni gratuite
| Foto: Facebook - Bursa de Valori București

Compania Arobs Transilvania Software din Cluj vrea să acorde acțiuni gratuite într-o operațiune de majorare de capital.

Compania clujeană de software, Arobs Transilvania (AROBS), listată în piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), la finalul anului trecut, dorește să își majoreze capitalul social printr-o operaţiune ce implică alocare de acţiuni gratuite, conform unui raport al companie, publicat ieri pe site-ul BVB.

Raportul arată că, acționarii Arobs Cluj sunt convocați în data de 7 martie pentru aprobarea majorării capitalului social al companiei de la 45,57 milioane de lei la 91,14 milioane de lei, prin emiterea a 455,7 milioane de acţiuni noi, care vor fi alocate gratuit acţionarilor societăţii, prin încorporarea primelor de emisiune.

1+1 la acțiunile Arobs

Oricine deține acțiuni Arobs la data de 28 aprilie va primi gratuit o nouă acțiune emisă la una deținută, asta dacă propunerea Consiliului companiei va primi undă verde în Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor Societății (AGEA).

Pe ordinea de zi a adunării acţionarilor companiei de IT din data de 7 martie se află aprobarea încheierii de către administratorii societăţii a actelor de dobândire, înstrăinare, schimb sau de constituire în garanţie a unor active din categoria activelor imobilizate ale societăţii, a căror valoare depăşeşte, individual sau cumulat, pe durata unui exerciţiu financiar, 20% din totalul activelor imobilizate, pe parcursul anului 2022.

AROBS Cluj, starul BVB

Arobs Transilvania Software este starul Pieţei AeRO la BVB. Compania a fost listată în data de 6 decembrie a anului trecut, după un plasament privat care s-a încheiat la preţul de 1,357 lei/titlu. Ieri, în jurul prânzului, acţiunile AROBS se tranzacţionau la preţul de 2,5 lei/unitate, cu 84% peste cel din plasament. La acel preţ, valoarea de piaţă a companiei se ridica la 1,14 miliarde de lei.

AROBS Transilvania este specializată în furnizarea de soluţii software personalizate şi deţine, de asemenea, mai multe soluţii software care au o prezenţă puternică pe piaţa din ţara noastră şi în Europa Centrală şi de Sud-Est. Compania are sediul central în Cluj-Napoca, birouri regionale operaţionale în Bucureşti, Iaşi, Târgu Mureş, Baia Mare, Suceava şi Arad, dar şi şapte filiale în străinătate. În prezent, compania are peste 950 de angajaţi şi colaboratori, şi furnizează servicii şi soluţii software pentru peste 8.000 de clienţi din 14 ţări din întreaga lume.

Cel mai mare acţionar al AROBS Transilvania Software este Voicu Oprean, fondatorul companiei, care deţine 63,29% din societatea de IT.

 

Comenteaza