Comerţul on-line, în dezvoltare VIDEO (P)

Comerţul on-line, în dezvoltare VIDEO (P)
Comertul online prinde tot mai mult teren în rândul românilor. Chiar dacă gradul de încredere este în continuare mai mare în magazinele online străine, decât în cele autohtone, cei care conduc afaceri virtuale spun că acest tip de business se află în dezvoltare.

Zeci de firme a căror activitate este în mediul online s-au întâlnot în aceste zile la Cluj să îşi prezinte ofertele, în cadrul târgului TecCom. Fie că vorbim de firme de curierat, de telefonie sau comerţ, business-ul online este la mare căutare. Iar în România piaţa de profil este departe de a fi saturată.

"Piaţa românească este în momentul de faţă destul de goală şi este loc suficient să crească şi să crească şi să crească. Dacă ne uităm de exemplus la Marea Britanie sau la Germania, unde piaţa este suprasaturată, ne dăm seama că aici în acest loc putem creşte, sunt locuri inovative, putem vedea o mulţime de oportunităţi, unde putem avea o mulţime de clienţi cu idei strălucitoare", a precizat Gian Sharp, director Cargus.

Pentru ca afacerile în mediul virtual să prospere este nevoie de clienţi care să plătească serviciile prin intermediul cardurilor. În ultimii ani a crescut şi numărul plăţilor cu cardul cu aproximativ 30%, spun specialiştii. Iar cei care plătesc astfel sunt tinerii cu vârste sub 35 de ani.

La Târgul TecCom, pe lângă expozanţi, participă şi persoane care îşi doresc să pornească o afacere în domeniul online.

 

Comenteaza