Companiile din grupul Medist s-au mutat în Tetarom

Companiile din grupul Medist s-au mutat în Tetarom
Grupul clujean a încheiat parteneriate cu furnizori globali de aparatură medicală / Foto: Beckman Coulter | Foto: Beckman Coulter

Cele trei companii care alcătuiesc grupul Medist își vor desfășura activitatea începând cu această lună în incinta clădirii de birouri Novis Plaza, a anunțat operatorul imobilului din parcul industrial Tetarom I.

În spațiul închiriat de 180 mp cele trei sociatăți din grupul Medist vor derula activități legate de distribuția de echipamente și reactivi, destinate domeniului medical și cercetării. În clădire își mai desfășoară activitatea companii ca Transilvania Construcții Cluj (TCC), Stadt Construct, Opentrans, Enex, EnergoESCO, Theta by Pralina. “Suntem convinși că angajații Medist se vor bucura de facilitățile puse la dispoziție, de designul și ecosistemul urban creat”, a declarat Andrei Timofte, administrator unic al Novis Plaza.

Medist a fost înființată în 1994, cu capital integral românesc, fiind profilată pe furnizarea de soluții (echipamente și servicii) de top pentru sectorul medical. Este unul dintre cei mai importanți distribuitori de aparatură medicală din România, urmărind să ajungă și pe piața de profil din Republica Moldova.

Medist SA este profilată pe import, distribuție și furnizare de servicii asociate vânzării aparaturii medicale, având parteneriate cu furnizorii globali de aparatură medicală Beckman Coulter și Instrumentation Laboratory. Medist Life Science colaborează cu universități, spitale, centre medicale private și institute de cercetare, iar Medist Imaging distribuie soluții și produse de imagistică.

Clădirea Novis Plaza este amplasată în Tetarom I, zonă de business cu 60 de companii și 2.500 de angajați. Suprafața închiriabilă din corpurile A și B destinată spațiilor de birou este de 14.171 mp. Zona comercială de la parterul clădirii însumează 1.200 mp, iar cea de parcare are 300 de locuri.

Novis Plaza a fost preluată de TCC în 2016. Clădirea, denumită iniţial Global Plaza, a fost construită inițial cu destinaţia de centru de afaceri sau hotel. Principali investitori ai TCC sunt Andrei Timofte (55,5%) și Mircea Timofte (35,6%). Societatea e specializată în construcții civile, dezvoltari imobiliare, administrarea proprietăților. Printre concurenţii săi de pe plan local se numără ARL, ACI, TCI, Construcţii Napoca.

Comenteaza