Concedieri și la gigantul Sony. Câți oameni își vor pierde locul de muncă și despre ce divizie e vorba

Concedieri și la gigantul Sony. Câți oameni își vor pierde locul de muncă și despre ce divizie e vorba
| Foto: YAY_Images - Depositphotos.com

Conglomeratul Sony va concedia mai mulți oameni și va închide un centru de dezvoltare.

Sony va concedia 900 de persoane din divizia sa de jocuri video la nivel mondial, adică aproximativ 8% din angajaţi, şi va închide centrul de dezvoltare din Londra.

„După o analiză atentă şi multe discuţii de conducere de-a lungul mai multor luni, a devenit clar că trebuie făcute schimbări pentru a continua să creştem afacerea şi să dezvoltăm compania", a scris marţi directorul executiv al Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan, într-o notă adresată personalului, în care a abordat reducerile.

Sony a precizat că disponibilizările vor avea impact şi asupra producătorilor de jocuri Insomniac (studioul din spatele Spider-Man), Naughty Dog (The Last of Us) şi Guerrilla (Horizon), trei dintre cele mai de succes filiale ale sale, notează Bloomberg, citat de Mediafax.

Acţiunile Sony s-au prăbuşit la începutul acestei luni, după ce a anunţat că reduce proiecţiile privind vânzările pentru consola PlayStation 5.

Peste 6.000 de lucrători din industria jocurilor video şi-au pierdut locurile de muncă în acest an, în condiţiile în care bugetele au crescut foarte mult, iar companiile de jocuri s-au confruntat cu o încetinire a cheltuielilor după pandemie şi cu creşterea ratelor dobânzilor.

Comenteaza