Video Foto Concurență mare pe ruta Cluj-București. A treia companie care oferă zboruri spre Capitală

Concurență mare pe ruta Cluj-București. A treia companie care oferă zboruri spre Capitală
Concurență mare pe ruta Cluj-București. A treia companie care oferă zboruri spre Capitală
Al treilea zbor Cluj-București. Când vor fi cursele
Al treilea zbor Cluj-București. Când vor fi cursele
Al treilea zbor Cluj-București. Când vor fi cursele
Al treilea zbor Cluj-București. Când vor fi cursele
Al treilea zbor Cluj-București. Când vor fi cursele
Al treilea zbor Cluj-București. Când vor fi cursele
Al treilea zbor Cluj-București. Când vor fi cursele
Al treilea zbor Cluj-București. Când vor fi cursele

După Tarom și HiSky, ruta Cluj-București vor fi operată și de AnimaWings. Compania 100% românească anunță că analizează și posibilitatea introducerii unei curse Cluj-Dubai.

Zborurile AnimaWings Cluj-București vor debuta pe 2 martie 2025 cu un Airbus A220 - 300, o premieră pentru țara noastră. 

„AnimaWings a pornit în 2020, poate în cea mai grea perioadă pe care am trăit-o noi toți, în plină pandemie. Mulți ați avut ocazia să zburați pe cursele noastre charter, în special spre destinații de vacanță. Am hotărât să intrăm, să face acum marele plan, să unim România. Grupul nostru de companii a ajuns la o cifră de afaceri de peste 20 milioane de euro.

Am avut discuții intense înainte de a alege flota pentru acest proiect și am decis să fie Airbus A220 - 300. Acest avion vine în premieră în România. Plănuim să avem în toate aeroporturile din România o conexiune cu București și cu cele mai importante capitale din Europa. În iarnă analizăm o posibilă cursă în Dubai, din Cluj, cu o frecvență sau două pe săptămână”, a declarat Marius Pandel, President of the Board AnimaWings, prezent la Cluj la un eveniment organizat de companie.

Întrebat dacă în planurile AnimaWings se află și un zbor Cluj-Budapesta, Marius Pandel a spus că această rută se află în vederile companiei, însă nu va deveni realitate în viitorul apropiat. Acesta a mai declarat că, pe viitor, compania dorește să opereze curse spre Tel Aviv.

AnimaWings anunță șase zboruri Cluj-București pe săptămână

„Noi suntem inima României, iar Clujul e inima Transilvaniei. Aici, la Cluj, este cea mai mare dezvoltare în România la ora actuală. Vă felicităm pentru toate lucrurile bune pe care le-ați făcut. De multe ori, ca bucureșteni, suntem invidioși câte festivaluri și evenimente sportive aveți”, a declarat CEO-ul AnimaWings, Antonio Stoian.

Potrivit acestuia, zborurile Cluj-București vor avea o frecvență regulată, șase zile pe săptămână (luni-vineri și duminică - n.red.). Pe viitor, compania are în plan câte două astfel de curse zilnice, una dimineața, alta seara.

Viceprimarul Oláh Emese: „Fără asemenea investiții, nici orașul nu poate prospera"

Viceprimarul Clujului, Oláh Emese, prezentă și ea la eveniment, a spus că această rută, Cluj-București, contribuie la dezvoltarea municipiului atât din punct de vedere turistic, cât și economic. 

„Ne bucură foarte mult câ v-ați gândit să introduceți acest zbor intern, pe lângă charterele pe care le operați în momentul de față. Este evident că, fără asemenea investiții, nici orașul nu poate prospera. Ați ales momentul potrivit. Este un pas important pentru Cluj. Cred că ați făcut o conexiune foarte bună între «inima» Transilvaniei și «inima» României”, a declarat viceprimarul Oláh Emese.

David Ciceo, directorul Aeroportului Cluj: „Le-am propus și alte destinații"

„AnimaWings are o opțiune foarte serioasă pentru România, pentru Aeroportul Internațional Cluj. Compania este deja cunoscută pentru charterele turistice. Astăzi am avut o întâlnire cu cei din conducerea companiei. Le-am propus și alte destinații, având în vedere potențialul Aeroportului Cluj, peste 10 ani vom avea aproape 7 milioane de pasageri. Ne bucurăm că vom contribui la această creștere. Din păcate, anul acesta nu sunt suficiente aeronave pe piață. Suntem afectați și noi, au fost anulate mai multe destinații dar există potențial mare la Cluj”, a declarat David Ciceo, directorul Aeroportului Internațional Cluj la evenimentul organizat de AnimaWings.

Cine este AnimaWings

AnimaWings este astăzi o companie 100% românească de tip low-cost.

Christian Tour Holding SA a achiziționat la începutul anului pachetului majoritar de 51% în compania Anima Wings Aviation SA, deținut în trecut de Aegean Airlines. Astfel, AnimaWings devine o companie 100% românească, fiind deținută în totalitate de Memento Holding BV și Christian Tour Holding SA, ambele firme fiind controlate de frații Cristian şi Marius Pandel.

AnimaWings își va mări flota în acest an cu două avioane de tip Airbus A220-300, iar în următorul an, cu încă patru aeronave, dintr-un total de 12 aeronave de acest tip comandate de companie.

Când va reveni zborul Cluj-Constanța

Directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo, a fost întrebat de ZIUA DE CLUJ dacă în acest an va reveni în ofertă un zbor direct spre litoralul românesc. „În acest an, din păcate, nu vom avea zboruri directe spre Constanța, dar bineînțeles că pentru anul următor vom avea foarte multe discuții pentru această rută, inclusiv cu AnimaWings”, a spus David Ciceo. 

Comenteaza