Condiţiile de creditare ţin în frâu piaţa imobiliară din Cluj. TOP cartiere

Condiţiile de creditare ţin în frâu piaţa imobiliară din Cluj. TOP cartiere
Cererea pentru locuinţe în cel mai scump oraş imobiliar al ţării nu a fost afectată deocamdată afectată de legea dării în plată sau de sfârşitul programului Prima Casa în forma sa actuală. Deocamdată.

Iunie 2016 a fost a doua lună consecutivă de scădere a preţurilor pentru apartamentele de vânzare cu două camere din Cluj-Napoca.

"Indicele Blitz a înregistrat o valoare medie de 1.220 euro/mp pentru apartamentele cu 2 camere din Cluj-Napoca, în scădere cu 8 euro/mp faţă de luna anterioară. Acest indicator este definitoriu pentru o piaţă imobiliară, ştiut fiind faptul că tranzacţiile cu apartamente de 2 camere sunt cele mai numeroase", arată analiştii imobiliari.

Pe de altă parte, preţul mediu public al apartamentelor din capitala Ardealului, indiferent de numărul de camere, s-a apreciat în luna iunie 2016, atingând cel mai înalt prag din acest an: 1.181 euro/mp.

"Acesta este un semn clar că cererea pentru locuinţe în cel mai important centru imobiliar al ţării, nu a fost deocamdată afectată de legea dării în plată sau de sfârşitul programului Prima Casa în forma sa actuală", mai spun specialiştii. "Tendinţele pieţei apartamentelor clujene în perioada următoare se vor situa la graniţa dintre factorii enumeraţi mai sus. Cererea va continua sa crească, iar condiţiile de acordare a creditelor vor ţine în frâu acest val de cereri, pentru o piaţă imobiliară echilibrată şi sănătoasă", conchid aceştia. 

Topul cartierelor clujene a suferit câteva modificări, cea mai importantă dintre ele fiind ascensiunea constantă a cartierelor Mărăşti şi Europa, care şi-au consolidat locurile în primele cinci ale Clujului, devansând astfel Zorilor şi Grigorescu.

1. Centru 1.365 euro/mp
2. Europa 1.295 euro/mp
3. Andrei Muresanu 1.294 euro/mp
4. Gheorgheni 1.272 euro/mp
5. Marasti 1.262 euro/mp.

 

Comenteaza