Cresc indemnizaţiile pentru adulţii şi copiii cu handicap grav. Câți bani vor primi

Cresc indemnizaţiile pentru adulţii şi copiii cu handicap grav. Câți bani vor primi
| Foto: Arhiva

Ministerul Muncii a anunțat majorarea indicatorului social de referinţă (ISR) a indemnizaţiilor lunare pentru adulţii şi copiii cu handicap grav.

Guvernul a aprobat majorarea cu 10% din indicatorul social de referinţă (ISR) a indemnizaţiilor lunare pentru adulţii şi copiii cu handicap grav, a anunţat Ministerul Muncii, potrivit unui comunicat oficial.

Conform sursei citate, coeficientul indemnizaţiei pentru adultul cu handicap grav va creşte de la 70% din ISR la 80%, respectiv de la 463 de lei la 529 de lei, iar nivelul prestaţiei sociale pentru copilul cu handicap grav se va majora de la 60% din ISR la 70%, respectiv de la 397 de lei cât este acum, la 463 de lei.

Ministerul Muncii arată că este a doua majorare a acestor venituri de la începutul anului, prima fiind în luna martie. Cuantumul indemnizaţiei pentru adulţi era, la începutul anului de 419 lei, iar cel al prestaţiei sociale pentru copilul cu handicap grav de 359 de lei.

Majorarea aprobată de Guvern va fi aplicată începând cu luna iunie 2024 şi a fost luată având în vedere costurile pe care le presupun serviciile şi tratamentele de care aceste persoane sunt dependente, precum şi faptul că aceşti oameni sunt în imposibilitatea de a realiza de venituri din muncă.

Din totalul de 893.686 de persoane cu dizabilităţi înregistrate la nivel naţional, 389.000 sunt încadrate în grad de handicap grav, 48.800 fiind copii.

Comenteaza