Crescătorii de vaci Holstein se plâng că nu şi-au primit toţi banii

Crescătorii de vaci Holstein se plâng că nu şi-au primit toţi banii
Fermierii Asociaţiei Crescătorilor de Vaci HolsteinRo sunt dezamăgiţi de întârzierile în acordarea subvenţiilor şi de limitările existe cu privire la stabilirea animalelor eligibile.

„Fermierii HolsteinRo înţeleg competitivitatea pieţei europene însă dezaprobă lipsa de organizare din cadrul APIA”, conform conducerii organizaţiei. Subvenţiile din zootehnie au fost primite de către membrii organizaţiei în proporţie de 60%, iar 15% dintre  ferme având dosare procesate de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură vor încasa subvenţiile în câteva zile.
 
HolsteinRo este o organizaţie tehnică şi are ca activitate principală dezvoltarea performanţelor fermelor specializate în exploatarea animalelor din rasă. Organizaţia a dezvoltat un program de investiţii de 400.000 euro în laborator pentru determinarea calităţii laptelui şi logistică. 
 
Asociaţia este reprezentativă la nivel naţional prin conducerea Registrului Genealogic pentru rasa Bălţată cu Negru Românească Holstein Friza conform acreditării Ministerului Agriculturii. Finanţarea este realizată 70% prin fonduri alocate de la Ministerul Agriculturii. Asociaţia este afiliată Federaţiei ProAgro.

Comenteaza