Crește numărul cazurilor de COVID în Grecia. Noi măsuri impuse împotriva răspândirii epidemiei

Crește numărul cazurilor de COVID în Grecia. Noi măsuri impuse împotriva răspândirii epidemiei

Autorităţile sanitare elene au raportat peste 700 de noi cazuri de infecţii în 24 de ore în ultimele zile, în creştere comparativ cu între 200 şi 400 pe zi în săptămâna dinainte.

Noi reguli împotriva răspândirii epidemiei de coronavirus se aplică începând de luni pentru călătoriile cu feribotul în Grecia, din cauza creşterii numărului de contaminări cu coronavirus. Astfel, persoanele care circulă cu acest mijloc de transport vor trebui să prezinte cel puţin un test rapid antigen cu rezultat negativ, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de începerea călătoriei, relatează dpa, conform Agerpres.

De asemenea este valabil şi un test PCR efectuat cel mult cu 72 de ore înaintea îmbarcării ori dovada unei vaccinări complete sau pe cea a recuperării după o infecţie. 

Guvernul grec este în special preocupat în legătură cu răspândirea variantei Delta a coronavirusului, mult mai contagioasă, care a fost detectată în Creta, printre alte locuri.

Grecia a ridicat majoritatea restricţiilor împotriva COVID-19 în ultimele săptămâni, încurajată de scăderea numărului de contaminări. 

Comenteaza