Foto Cu câte se vinde "Casa fără colțuri" din Cluj: tâmplărie lemn Larice siberian, vitralii în tehnica Tiffany, mozaic Bisazza şi picturi Art nouveau

O vilă din Andrei Mureşanu, numită "casa fără colţuri", este scoasă la vânzare pe un site imobiliar internaţional la suma de 2 milioane de euro.

''S-a dorit a fi o evadare din aglomerația urbană, o oază de liniște aflată la 5 min de Centrul Clujului, in cartierul Andrei Muresanu. Încă de la intrare suntem atrași de gardul din fier forjat prelucrat manual după o tehnică medievală, compus din frunze și elemente organice stilizate care se incolăcesc în jurul stâlpilor din praf de piatră. Aleile sunt din piatră cubică de granit datând din perioada interbelică care împânzesc curtea. Gradina, cu alei șerpuite are o vegetație luxuriantă aflată la maturitate. Soclul casei este sculptat manual și finisat cu praf de piatră care ne duc cu gândul la rădăcini de mangrove.

Imobilul are 3 intrări, 2 in față și una în spatele casei. Ușa de la intrare, la fel ca tâmplăria din întreaga locuință, este din lemn Larice siberian și vitralii. Vitraliile care se regăsesc in întreaga locuință sunt realizate manual în tehnica Tiffany. În holul de la intrare ne întâmpină tavanul in forma de vortex. La etajul 1 se află 2 dormitoare, 2 băi și un dressing. 4 uși cu vitralii tematice -fiecare încăpere reprezinta un anotimp. În hol se găsește un copac stilizat care ține si loc de balustradă format din 70.000 bucăți de mozaic Bisazza tăiate, lipite si potrivite manual, cu frunzele căzute în pardoseala de marmură.

Zona matrimonială este cuprinsă dintr-un dormitor zugrăvit cu vopsea stucco veneziano iar ornamentele cât și corpurile de iluminat sunt placate cu aur de 24 karate (plinta, ornamente pat, lustre), baie dotată cu duș , cu un blat de marmură roșiatică si decorată cu mozaic Bisazza placat cu platină , toaletă dotată cu funcția de spalare si uscare, chiuveta si un dressing cu balcon. 

Mansarda este un open space compus din trei zone funcțional distincte delimitate de un stâlp central decorat în stil Art nouveau care are la bază un tablou rotund din mozaic placat cu aur de 24 karate lucrat manual, care susține tavanul pictat manual in stil Art nouveau in culori pastelate. Tot la mansardă pe peretele din spatele barului regăsim o opera de artă realizată prin tehnica sgraffito, o tehnică de peste 200 de ani, in 7 straturi de tencuială de nuanțe diferite.

De la mansardă se iese pe terasă. Casa are 2 terase în trepte, prima terasă are un jacuzzi cu o priveliște deosebită asupra Clujului'', se arată în anunţul de vânzare.

Comenteaza