Cum ajungem din Cluj în Grecia, la vară. “Va fi nevoie de un pașaport de sănătate coronavirus”

Cum ajungem din Cluj în Grecia, la vară. “Va fi nevoie de un pașaport de sănătate coronavirus”

Ministrul turismului din Grecia a dezvăluit că turiștii care sosesc și pleacă din această țară vor avea nevoie de așa-numitul „pașaport de sănătate coronavirus”, iar în acest an sezonul turistic va fi mult mai scurt decât de obicei.

Sezonul turistic al Greciei va fi limitat la trei luni, a declarat, ministrul turismului, Haris Theoharis, la Skai TV. El a spus că iulie, august și septembrie va trebui să se compenseze pentru timpul pierdut.

Acesta nu a exclus posibilitatea extinderii sezonului turistic până în octombrie și chiar noiembrie, cu condiția ca evoluțiile legate de coronavirus să fie bune. Marele pariu pentru turism în acest an va fi intrarea și ieșirea în siguranță a turiștilor în și din Grecia și din acest motiv se promovează un „pașaport de sănătate”.

Acesta este o metodă de intrare sigură în țară, a spus Theoharis. El a afirmat că consultările sunt în curs în Uniunea Europeană, astfel încât fiecare cetățean european care dorește să călătorească este supus unui test de încredere pentru coronavirus.

Ministrul a estimat că turismul va scădea cu 50% și a adăugat că Grecia nu așteaptă niciun turist din țări din afara Europei. El a subliniat că Grecia păstrează avantajul de a fi o țară sigură în Mediterana, un element foarte pozitiv în lumina noii situații.

Guvernul grec speră să înceapă să ridice treptat restricțiile de blocare începând cu 4 mai. Procesul va fi încheiat până la sfârșitul lunii iunie. Din cauza coronavirusului, Grecia a interzis cetățenilor noneuropeni să intre în țară și zboruri către sau din șase țări europene. interdicțiile sunt valabile în prezent până la jumătatea lunii mai.

Cei care călătoresc în țară sunt obligați să se autoizoleze timp de 14 zile, fie că sunt cetățeni greci sau străini. Încălcarea legii este amendată cu 5.000 de euro.

Comenteaza