Dacia Duster: SUV-ul care domină piața europeană în 2023

Dacia Duster: SUV-ul care domină piața europeană în 2023
| Foto: impact.ro

Modelul Dacia Duster, construit în România, la Mioveni, a avut cifre de vânzări consistente la nivel european, în ultimul an.

Potrivit celor mai noi date furnizate de JATO Dynamics și Data Force relevă că Dacia Duster a fost al treilea cel mai vândut model la nivel european în primele 6 luni ale anului 2023. Până la începutul lunii iulie, SUV-ul a fost vândut pe piața din Europa în 87.000 de unități, scrie Profit.ro citat de impact.ro.

Din datele comunicate de Dacia, se remarcă faptul că SUV-ul a fost vândut la nivel global în 111.900 de exemplare, în primele 6 luni ale acestui an. Față de aceeași perioadă din 2022, SUV-ul Duster a înregistrat o creștere de 13 procente la nivel global.

SUV-ul românesc a fost surclasat în clasa sa doar de Volkswagen T-Cross și de Toyota Yaris Cross, ca urmare a unui avans de 18 procente. În plus, conform datelor oferite de Renault Group, Duster s-a vândut în 137.600 de unități, sub siglele ambelor branduri, Dacia și Renault, în cele șase luni, în creștere cu aproape 10%.

Comenteaza