Data center de 4 milioane de euro în Tetarom III VIDEO

Data center de 4 milioane de euro în Tetarom III VIDEO
Un centru de date de patru milioane de euro va fi amenajat în comuna clujeană Jucu.

"Va avea super-servere, cu capacitate de super-stocare", asta spune reprezentantul investitorului Star Storage, Cătălin Păunescu. "Va fi ceva unic la nivel naţional: cei care vor termina instituţii de învăţământ superior cu specializarea de înaltă tehnologie vor putea face practica în zone de înaltă tehnologie pe care nu le găsesc în altă parte".


Data center-ul va avea câteva zeci de angajaţi, dar Păunescu nu spune o cifră mai exactă. Acesta va fi amenajat în parcul industrial Tetarom III din Jucu. Star Storage e o firmă înfiinţată în 2000 şi are deja un data center în Bucureşti, unde investiţiile s-au cifrat la şase milioane de euro. Data center-ul in Cluj ar urma să fie finalizat în 2013.

Sectorul financiar-bancar şi cel energetic, dar şi cel cu infrastructuri critice, sunt clienţii-cheie ai companiei, spune Păunescu. "În zona de centre de date nu există bariere geografice; oferim IT-as-a-service cu câteva mii de servere virtuale".

Un alt data center este finalizat în aceste luni de Banca Transilvania în parcul industrial Tetarom I, "e o investiţie absolut impresionantă", spune directorul Tetarom SA, Viorel Găvrea. Spaţiul pe care îl va ocupa data center-ul în Tetarom III nu e foarte mare: "cam un hectar", spune Păunescu.

Star Storage a avut anul trecut o cifră de afaceri de 63,67 milioane de lei şi un profit de 1,64 milioane de lei.

Comenteaza