Foto De la un birou deschis într-o veche tutungerie în Câmpia Turzii, la lider de piață la semințele microambalate din România

O afacere de familie, înfiinţată în anul 1998 în judeţul Cluj a devenit unul dintre cei mai importanţi producători de seminţe, dar şi amelioratori de plante legumicole din sectorul privat din România. 

Fraţii Levente şi Alexandru Széll au deschis primul lor birou într-o veche tutungerie în Câmpia Turzii în anul 1998. Acesta a fost anul în care au preluat afacerea începută de părinţii lor şi au început extinderea businessului de la nivel regional la nivel naţional.

Compania Agrosel SRL din Câmpina Turzii, judeţul Cluj a luat naştere şi începutul unei aventuri în antreprenoriat despre care cei doi fraţi nu anticipau că o să-i transforme în unii dintre cei mai importanţi producători de seminţe de la nivel naţional şi chiar lideri în anumite segmente de piaţă.

Compania are acum, după 25 de ani de activitate, peste 100 de angajaţi şi este lider de piaţă al segmentului de seminţe home gardening, potrivit reprezentanţilor săi. Agrosel SRL a terminat anul 2022 cu afaceri de peste 54 de milioane de lei, iar cifra de afaceri s-a dublat în ultimii zece ani, după ce compania a reuşit omologarea în Lista oficială a României a peste 100 de varietăţi de legume cu genetică românească, ameliorate în Câmpia Turzii, scrie zf.ro

Antreprenorii clujeni au învăţat din mers cum să se ferească de escroci. În anul 2000 cei doi antreprenori au învăţat că trebuie să fii şi precaut în business. "Un grup organizat de escroci a comandat o cantitate mare de marfă pe care, parţial, am şi livrat-o. Totul pe Bilet la ordin cu plata la termen de 30 zile.

Nu s-au oprit aici, au mai încercat să cumpere o altă cantitate de zece ori mai mare, metoda fiind similară, chiar cu OP vizat la bancă. Cu fratele meu, am avut inspiraţia să verificăm la bancă OP-ul şi s-a constat că este fals. A început o întreagă operaţiune ca-n filme cu un deznodământ mai puţin fericit şi cu soluţie de compromis, dar cu învăţăminte asumate până astăzi“, a relatat Levente Széll.

Ambiţia declarată a clujenilor este să contribuie la schimbarea percepţiei consumatorului român în ceea ce priveşte produsul autohton. "Acesta o facem pe segmentul nostru, cu seminţele noastre româneşti, cu genetica de excepţie românească, totul testat şi validat de producătorii români. Schimbarea de fond în economia românească se va face poate odată cu consolidarea încrederii în competenţa şi produsele româneşti. Am pariat şi vom paria în continuare pe această revoluţie în horticultura românească“, mai declară Széll pentru Ziarul Financiar. 

În urma investițiilor constante, AGROSEL deține cea mai modernă și performantă platformă din industria semințelor de legume din România și una dintre cele mai performante din Europa Centrală și de Est, pe o suprafață de 50.000 mp, în Câmpia Turzii. AGROSEL este singurul producător român de semințe de legume care dispune de toate echipamentele și tehnologia necesare pentru dezinfectarea, calibrarea, tratarea și dozarea numerică a semințelor.

Comenteaza