Dealerii auto nu se arată încântaţi de timbrul de mediu VIDEO

Dealerii auto nu se arată încântaţi de timbrul de mediu VIDEO
Guvernul vrea să înlocuiască taxa auto, reintrată în vigoare de la 1 ianuarie, cu timbrul de mediu. Proiectul a intrat deja în dezbatere publică. Acesta prevede ca suma plătită pentru maşinile second-hand euro 3 şi euro 4, pe benzină, să fie majorată cu 10%, iar cea pentru automobilele vechi, non-euro, să scadă cu 90 la sută.

Pentru acest model de masina, cu motor de 1.6, pe benzina, euro 4, pe forma veche a taxei trebuia sa platiti 242 de euro, cu noua taxa auto va trebui sa scoateti din buzunar cu 26 de euro in plus.

Premierul Victor Ponta a explicat că timbrul de mediu, care va înlocui taxa auto, va fi plătit o singură dată, în funcţie de emisiile de dioxid de carbon ale maşinii. Potrivit proiectului, cei care cumpără maşini noi euro 6 sau hibrid nu vor plăti taxa, dar chiar şi aşa dealerii de automobile nu se arată prea încântaţi.

Faţă de vechea taxă, timbrul de mediu vine cu majorări la sumele plătite pentru maşinile euro 3 şi 4, cele mai căutate pe piaţa second hand. La aceste automobile, taxa va creşte cu 10 procente

În schimb, taxa scade cu până la 90% la maşinile euro 2, euro 1 şi non-euro, iar specialiştii spun că România va fi din nou invadată de rable

Timbrul de mesiu va fi plătit o singură dată, la prima înmatriculare pe piaţa din România sau la prima transcriere.

 

Comenteaza