Foto Deșertul Arizona de la Cluj. Restaurantul Divino, scos la vânzare pe OLX

Deșertul Arizona de la Cluj. Restaurantul Divino, scos la vânzare pe OLX
Localul Divino, de pe strada Universității, este vândut ca afacere la cheie | Foto: OLX
Deșertul Arizona de la Cluj. Restaurantul Divino, scos la vânzare pe OLX
Deșertul Arizona de la Cluj. Restaurantul Divino, scos la vânzare pe OLX
Deșertul Arizona. Restaurantul Divino, scos la vânzare pe OLX
Deșertul Arizona. Restaurantul Divino, scos la vânzare pe OLX
Deșertul Arizona. Restaurantul Divino, scos la vânzare pe OLX

Proprietarii restaurantului Divino, de la kilometrul zero al Clujului, și-au scos la vânzare afacerea pe site-urile OLX și Publi 24. Mai multe business-uri de alimentație publică încercate după închiderea Cafenelei Tineretului Arizona au falimentat în serie.

“Vând restaurantul Divino, din centrul orașului Cluj-Napoca, cu tot mobilierul și utilajele din dotare. Localul este pe o stradă cu vad bun (Universității nr. 3) și cu bune oportunități de dezvoltare. Prețul este foarte avantajos, cu mult sub prețul investitiției făcute de noi. Suprafață utilă: 268 mp”, sugerează proprietarul, pe OLX. Conceptul Divino este prezentat pe site-ul localului.

“Ambianța plăcută, mâncarea gustoasă și băuturile pline de savoare sunt elementele care fac să ne treci pragul. Echipa Divino este una tânără și amabilă și în același timp profesionistă care te ajută să uiți de grijile cotidiene, răsfățându-te cu preparate pline de gust și de culoare. Alimentele ce stau la baza mâncării noastre sunt atât locale, cât și aduse din străinătate, asigurându-ne că te vei bucura din plin de experiența Divino”.

Cele mai complexe preparate înșiruite sunt mușchi de vită argentinian (86 de lei), platou El Divino (73 de lei), file de somon (48 de lei), salată tempura (46 de lei), lup de mare cu legume (44 de lei) sau piept de rață cu morcovi (42 de lei).

Vinde și mai ieftin dacă are mușterii

“Proprietarul, Robert Avram, a trebui să se mute la Mediaș și nu avea pe cineva de încredere să îi lase afacerea, așa că s-a decis să o vândă la cheie. A investit acolo 120.000 de euro în amenajare, utilare, dar o vinde cu 80.000, poate și mai puțin, dacă va fi cineva care să vină cu o sumă mai mare. Au sunat mai multe persoane interesate până acum, dar încă nu s-a concretizat nimic”, ne-au relatat reprezentanții investitorului.

“Pentru a avea succes acolo, viitorul proprietar va trebui în primul rând să revină la numele de Arizona și să se orienteze pe un profil de autoservire, de împinge-tava, să aibă meniul zilei. Eu zic că acest tip de demers s-ar preta la specificul locului, iar acest tip de afacere merge bine în acest moment”, consideră Radu Adrian Mleșniță, director executiv al Clusterului Gusturi Transilvane.

Retrocedarea a întors macazul

Local cu o tradiţie culturală de 50 de ani, Arizona a fost de-a lungul vremii cafeneaua unde se întâlneau scriitori, artiști și universitari celebri, precum Ana Blandiana, Augustin Buzura, Dinu Flămând, Romulus Rusan, Ion Mureşan sau Ovidiu Pecican. În acest perimetru s-au născut revistele Tribuna, Echinox și tot de aici revoluționarul Călin Nemeș și prietenii săi au ieșit în stradă în 1989, începând revoluția la Cluj.

Cafeneaua a fost numită așa în anii ’50 de către un elev pasionat de literatură, actualul profesor universitar clujean Virgil Stanciu, căruia nu i s-a permis să intre în local, iar atunci a scris textul “Arizona interzisă”. În 2011 clădirea în care se află și fostul cinematograf Arta a fost retrocedată, intrând în posesia descendenții familiei lui David Sebestyen, unul dintre cei mai mari antreprenori ai Clujului, care i-a și schimbat destinația comercială.

Schimbarea numelui n-a ajutat la nimic 

Clădirea era evaluată la 10 milioane de euro. Proprietarul cafenelei, Alexandru Crişan, spunea că nu îşi mai permite să o ţină din cauza costurilor prea mari şi a profitului mic, însă a sugerat viitorilor chiriași, care voiau să o transforme în restaurant, să păstreze numele care a intrat în istoria urbei.

După închiderea cafenelei, acolo au funcționat o pizzerie, un restaurant unde nu se servea alcool, un bistro-club, afaceri care au durat cel mult un an din cauza chiriilor mari percepute prin agenția Bia Look Imobiliare, de 4.000-6.000 euro/lună, în timp ce prețul de vânzare se ridica la 850.000 de euro, conform Clujul Cultural.

Înainte de Divino s-a mutat aici, de pe str. Victor Babeș, clubul Broadway by Arizona, închis după doar cinci luni de funcționare, în 2016. „Dragi clienți, vă anunțăm cu regret că am închis locația de pe str. Universității din pricina unor probleme tehnice, ne vom muta într-o altă locație vă ținem la curent asupra deschiderii. Va mulțumim”, anunțau atunci proprietarii Broadway.

Comenteaza