Directorul Sectorului de Dezvoltare Inteligentă al Comisiei Europene vine la Cluj

Directorul Sectorului de Dezvoltare Inteligentă al Comisiei Europene vine la Cluj
Marek Przeor, directorul Sectorului de Dezvoltare Inteligentă din cadrul Departamentului pentru Politici Regionale al Comisiei Europene va fi oaspetele de marcă al conferinţei naţionale "Clusterele - modele inedite de business".

 

În schimb, comisarul european pentru politici regionale, Corina Creţu, nu va mai putea ajunge la Cluj-Napoca pentru a fi prezentă la conferinţă. Evenimentul, ce va avea loc în 4 şi 5 iunie, va aduce decidenți europeni și naționali în politica de clustere, autorități publice, instituții financiare, asociații de sprijin și de management pentru structurile de tip cluster, dar și membri ai clusterelor - companii, universități, institute de cercetare şi autorități publice.

În perioada derulării acestei conferinţe vor avea loc secțiuni speciale dedicate domeniilor agroindustrial, mobilier, tehnologia informaţiei şi lifestyle. Un alt punct de interes îl vor constitui subiectele destinate finanţării clusterelor şi sesiunile de brokeraj programate în cadrul conferinţei.

Invitatul special, Marek Przeor, este specialist în domeniul financiar-bancar, relații economice și politici internaționale. Deţine un MBA acordat de consorţul universităţilor din Varşovia şi Bruxelles. El s-a alăturat Comisiei Europene în ianuarie 2004 ca ofițer de politici din cadrul DG ENTR, unde a lucrat cinci ani la propunerile legislative în domeniul schimbărilor climatice, mediu, energie și transport. În 2009 s-a mutat în cadrul Comisiei Europene la DG Regio.

Aceasta este cea de-a patra conferinţă a clusterelor din România. Ea va avea loc la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară şi la Centrul de Cultură Urbană Casino.

Comenteaza