„Domnilor, cu urna se stopează minciuna!”

„Domnilor, cu urna se stopează minciuna!”
Sindicatul Viitorul Mineritului solicită ca oamenii să decidă dacă vor sau nu reînceperea proiectului minier Roşia Montană şi atenţionează că cei care nu vor organizarea referendumului se tem de fapt de votul oamenilor.

"Alburnus Maior" vrea să le interzică oamenilor să voteze. Opozanţii proiectului ar trebui să susţină organizarea referendumului, pentru că numai prin vot se poate vedea cine are dreptate: susţinătorii sau opozanţii proiectului minier.

În comunicatul de presă pe care "Alburnus Maior" l-a dat ieri, se afirmă că prin organizarea referendumului se „doreşte eliminarea responsabilităţii administrative specifice avizării unui proiect minier şi transferarea deciziei către electorat". Replica liderului sindicatului Viitorul Mineritului, Cristian Albu, nu a întârziat să apară: „Nimeni nu are dreptul să le interzică oamenilor să îşi decidă singuri viitorul. Alburnus Maior şi opozanţii proiectului nu vor ca referendumul pentru reînceperea proiectului minier de la Roşia Montană să aibă loc, pentru că se tem că zeci de mii de oameni din Alba vor veni să sprijine proiectul. Domnilor, daţi-ne dreptul de a ne decide singuri viitorul. În loc să aruncaţi cu noroi de pe margine, susţineţi organizarea referendumului şi votaţi cum vreţi! Cu urna se stopează minciuna!".

Exprimarea prin vot a celor peste 150.000 de cetăţeni din localităţile unde primarii au cerut organizarea referendumului este modalitatea democratica prin care atât cei care sunt pentru, cat si cei care sunt contra proiectului pot spune asta liber si direct, dovedind astfel realitatea susţinerii proiectului in comunitate.

Oamenii de aici trebuie să decidă viitorul lor. Opozanţii proiectului nu sunt oameni de prin partea locului, nu ne cunosc problemele, nu ştiu cum ne creştem copiii. Ei se afişează o dată pe an la diverse festivaluri sub pretextul că salvează Roşia Montană. Dar Roşia Montană nu se salvează cu dănţuială şi declaraţii. Roşia Montană se salvează cu investiţii şi cu proiecte care să genereze locuri de muncă. Astfel, le cerem acestora să vină cu proiecte concrete pentru crearea de noi locuri de muncă!
Ani de zile, proiectul minier este blocat în instanţe pentru că aceşti oameni din asta îşi câştigă pâinea. Mai mult, ei pretind că iniţiativele lor sunt susţinute de câteva mii de cetăţeni din România din străinătate. Le amintim, însă, că în localităţile din zonă locuiesc peste 150.000 de cetăţeni ai căror primari au cerut organizarea referendumului. Cine ne reprezintă pe noi, aici, la noi acasă? Noi suntem mineri din tată în fiu şi vrem să muncim, nu să cerşim. Viitorul minerilor trebuie decis în Alba, nu la Bucureşti sau în altă parte!

De aceea, solicitarea primarilor aduce speranţă în comunitatea noastră care de ani de zile luptă pentru şansa ca prin muncă cinstită să ne câştigăm un trai mai bun. Astfel, le cerem celor de la Alburnus Maior şi celorlalţi care pretind a fi salvatorii roşienilor să nu mai vorbească în numele nostru şi să nu dezinformeze opinia publică.

Minerii din Roşia Montană le transmit acestora un mesaj ferm: Acum, putem avea şansa să ne decidem noi viitorul, nu alţii să decidă pentru noi! Vom lupta pentru această şansă!

Cristian Albu,
Presedintele Sindicatului "Viitorul Mineritului"

 

Comenteaza