Dosarul “Pisica”: o prostituată acuză doi poliţişti de ameninţări

Dosarul “Pisica”: o prostituată acuză doi poliţişti de ameninţări
Prostituata a fost audiată ca martor în procesul celor doi poliţişti de la BCCO acuzaţi că au bătut un bărbat în Dej.

Femeia a povestit ieri la Curtea de Apel că în timp ce practica prostituţia în zona autogării din Dej a văzut două persoane cum băteau un bărbat şi a sunat la 112. Martora susţine că bătăuşii sunt inculpaţii din proces, adică poliţiştii Daniel Mora şi Otniel Podea, de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO). Sabina Butuza a declarat că nu s-a prezentat până acum la instanţă, deşi a fost citată, de frica poliţiştilor, care ar fi ameninţat-o direct şi prin alte persoane.

Martora Sabina Butuza s-a prezentat ieri la Curtea de Apel Cluj, la al zecelea termen de judecată în procesul poliţiştilor de la BCCO, Daniel Mora şi Otniel Podea, trimişi în judecată pentru că l-ar fi bătut pe Radu Vaida în faţa casei sale din Dej în 13 aprilie 2010, în timpul unei misiuni de găsire a unui proxenet. După ce la un termen anterior a fost audiată o prostituată ce era în maşina poliţiştilor în timpul incidentului şi care a declarat că poliţiştii l-au bătut pe Vaida crezând că e "peşte", o altă prostituată, Sabina Butuza, care era în zonă, a dat ieri o declaraţie în defavoarea inculpaţilor. "L-am văzut pe domnul Vaida când îşi căuta pisicul pe stradă împreună cu fiul lui. El stă vizavi de autogară. N-a apucat să zică nimic Vaida că au tăbărât pe el cei doi bărbaţi despre care apoi am aflat că sunt poliţişti. Aceştia erau împreună cu Raluca Jiga şi îi căutau «peştele». Unul l-a lovit la ceafă cu pumnul şi a căzut. Când am văzut, am sunat la 112. Vaida le spunea să-l lase să meargă în casă după buletin", a declarat Butuza la Curtea de Apel. Aceasta a precizat că a fost dusă la Poliţia Dej, unde a fost amendată pentru practicarea prostituţiei şi unde susţine că l-a văzut pe Vaida pe jos, acuzând dureri.

Prostituata a explicat de ce nu s-a prezentat până acum la proces, deşi a mai fost citată, susţinând că poliţiştii inculpaţi au ameninţat-o ca să nu depună mărturie. "Când am fost citată prima dată, m-a căutat cel blond (Otniel Podea - n. red.) şi m-a întrebat: «De ce te-ai băgat în beleaua asta?». Vă zic şi numărul maşinii din care s-a dat jos. Apoi au mai fost alte persoane pe la mine, care mi-au spus: «Vezi ce faci cu tribunalul, că-ţi rup picioarele şi o să-ţi dea maică-ta de mâncare cu linguriţa!». Nu m-am prezentat până acum la instanţă pentru că mi-a fost frică de inculpaţi", a spus Butuza în faţa judecătorului. La ieşirea din sala de judecată prostituata a spus reporterilor ZIUA de CLUJ că a riscat mult venind la proces, dar că vrea să se facă dreptate. Cei doi poliţişti nu au dorit să comenteze declaraţiile femeii. "O să vorbim după încheierea procesului. Avem încredere în justiţie", a spus Mora. Avocatul inculpaţilor, Eugen Iordăchescu, a precizat că va depune plângere penală pentru mărturie mincinoasă împotriva martorei, pe motiv că declaraţia de ieri diferă faţă de cea dată la Parchet, în faţa procurorilor.

 

 

Comenteaza