Foto Ce s-a întâmplat cu Carbochim după ce s-a mutat din Piața 1 Mai pentru a face loc unui proiect imobiliar de 500 mil. euro

Compania a anunțat noile rezultate financiare după recenta relocare a firmei controlată de Iulian Dascălu. Pe vechiul amplasament al fabricii va fi implementat un proiect de reconversie urbană în valoare de 500 de milioane de euro.

Carbochim S.A. a început activitatea de producție într-o nouă locație. Secția de abrazivi pe suport reprezintă aproximativ 35% din activitatea fabricii. Reprezentanții estimează rezultate financiare ale secției în creștere cu circa 30% după relocare, potrivit unui comunicat transmis ZIUA DE CLUJ.

A doua etapă din procesul relocării Carbochim s-a finalizat recent, secția de abrazivi pe suport funcționând într-o nouă locație, în zona industrială, pe Strada Orăștiei nr. 10. Procesul de relocare a fabricii a început în noiembrie anul trecut, atunci când birourile administrative s-au mutat în locația din Bulevardul Muncii nr. 18.

Producție în valoare de 12 mil. lei anual

Secția recent relocată produce discuri lamelare cu diferite materiale, discuri lamelare frontale, rulouri de șmirghel, benzi spintecate, bureți abrazivi, discuri velcro și altele.

Secția abrazivi pe suport reprezintă aproximativ 35% din activitatea fabricii, cu o producție estimată la 12.000.000 lei anual. Odată cu relocarea, preconizăm o evoluție pozitivă a rezultatelor financiare ale secției cu circa 30%, pe fondul reducerii costurilor și eficientizării proceselor de producție. 42 de angajați din cei 160 ai CARBOCHIM SA lucrează în secția abrazivi pe suport, cărora, acum, le oferim un mediu de lucru mult mai bun și eficient. Sperăm ca prin mutarea în această nouă locație să obținem ceea ce ne-am propus, adică un mai bun randament al activității în sectorul producției - Viorel Popoviciu, Directorul General al CARBOCHIM SA.

Reamintim faptul că firma Carbochim s-a mutat cu producția din hala din Piața 1 Mai din Cluj-Napoca pentru a face loc „celui mai amplu proiect de reconversie urbană din România”, în valoare de 500 de milioane de euro. Proiectul va lua locul platformei industriale Carbochim (companie controlată indirect tot de Iulian Dascălu).

Pe lângă secția de abrazive pe suport, CARBOCHIM SA mai are active secția corpuri abrazive cu liant ceramic și secția corpuri abrazive cu liant organic și discurile de debitat, a căror relocare se va realiza în perioada următoare, în locația din Bulevardul Muncii, în funcție de livrarea echipamentelor noi.

Investiții de 5 mil. euro la Carbochim Cluj

CARBOCHIM SA a achiziționat trei instalații de dozare automată a granulelor abrazive, o presă de 300 tone pentru corpurile abrazive și șase etuve de policondensare (cuptoare electrice pentru uscarea și arderea corpurilor abrazive), ca parte a planului de modernizare și retehnologizare a fabricii, cu o valoare a investiție de aproximativ 5 milioane de euro. Noile echipamente sunt automatizate și permit economisirea energiei electrice cu 30%.

Relocarea etapizată deservește obiectivul CARBOCHIM SA de dezvoltare fără întreruperea activității de producție, pentru continuarea parteneriatelor și menținerea rezultatelor.

CARBOCHIM S.A. a raportat o cifră de afaceri de 34.087.673 milioane de lei pentru anul 2021 și un profit de 1.441.211 mil. lei, cu un număr mediu de 171 de angajați, potrivit datelor consultate de Ziua de Cluj pe site-ul termene.ro.

Firma din Cluj împlinește 32 de ani de activitate la finalul acestei luni.

Comenteaza