News alert Guvernul PSD le-a pus gând rău bugetarilor. Urmează concedieri masive. Cine va fi dat afară

Guvernul PSD le-a pus gând rău bugetarilor. Urmează concedieri masive. Cine va fi dat afară
| Foto: Arhiva

După ce Guvernul PSD a mărit veniturile bugetarilor, le-a oferit sporuri şi premii sau vouchere de vacanţă, acum se pregăteşte de concedieri masive în aparatul de stat. 

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a afirmat că este obligatorie o reformare a aparatului bugetar din Romania, fiind nevoie de oameni mai puţini, dar eficienţi. Declaraţia surprinzătoare vine după ce salariile angajaţiilor au înregistrat creşteri spectaculoase.

Întrebat marţi seara, la TVR, dacă ia în calcul o reformă a aparatului bugetar, ministrul Finanţelor a raspuns: "Obligatoriu". Unul muncește, iar alți trei stau pe lângă el, este analiza ministrului Teodorovici: "Cred că e de bun simţ să te gândeşti (la o reformă a aparatului bugetar - n.r.) pentru că ne dorim cu toţii o administraţie şi centrală şi locală eficientă. Asta înseamnă să ai oameni nu foarte mulţi, exact cât trebuie, mai bine plătiţi sunt deja, legea există şi, ca să fie mai eficienţi, repet, cât trebuie. Nu unul munceşte şi trei pe lângă el stau", a afirmat Eugen Teodorovici la TVR.

Eugen Teodorovici a pus gând rău și companiilor de stat: el a spus că în sistemul public există foarte multe companii a căror prezenţă nu se justifică şi anunţă că va avea "discuţii bilaterale" cu fiecare minister pe tema reducerii cheltuielilor şi a creşterii veniturilor.

Luna noiembrie este termenul limită pentru cea de-a doua rectificare bugetară, a mai anunțat Teodorovici.

Ministrul Finanţelor a precizat că se va discuta despre reducerea cheltuielilor şi creşterea veniturilor cu fiecare minister şi că Finanţele au o listă cu instituţiile publice şi cu domeniile în care se cheltuiesc cei mai mulţi bani, printre acestea numărându-se Transporturile, Sănătatea, Economia şi Energia.

Comenteaza