Economia României a revenit la nivelul de dinainte de pandemie. Un studiu făcut la Cluj ne spune ce se va întâmpla în 2022

Economia României a revenit la nivelul de dinainte de pandemie. Un studiu făcut la Cluj ne spune ce se va întâmpla în 2022
| Foto: foto mediafax.ro

Economia României a revenit la nivelul de dinainte de pandemie, iar recuperarea a fost neobișnuit de rapidă, arată un studiu făcut de Facultatea de Ştiinţe Economice de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj. 

Revenirea a fost stimulată de măsurile fără precedent luate de autorităţile din întreaga lume, pentru a limita efectele pandemiei de coronavirus, transmite RRA.

Estimările realizate de cercetătorii clujeni, cu un grad mare de acuratețe, sunt bazate pe date actualizate la zi, în cadrul unui proiect asumat de întreaga universitate, spune Răzvan Mustață, decanul Facultatății de Ştiinţe Economice din cadrul UBB Cluj.

"Pe parcursul anului 2021, am dezvoltat acest proiect început în primăvara anului 2020, odată cu demararea, din păcate, a pandemiei. Ne-am dezvoltat pe mai multe direcții. O dată, o direcție extrem de importantă a fost aceea de a fi extrem de util fiecărui cetățean al României sau factorilor decizionali, dar oferim acele informații de care cetățenii României au nevoie în fiecare moment, introducând tot felul de facilități noi sau de informații prezentate într-un anumit mod, în această platformă", explică decanul Răzvan Mustață.

Pentru anul 2022, cercetătorii clujeni estimează o creștere economică mai mică decât cea din acest an. Concret, ei estimează o creștere de 3,7%. Factorii care vor încetini ritmul creșterii economice sunt reprezentați de creșterile prețurilor la materii prime și nesiguranța indusă de noile tulpini ale coronavirusului.

Comenteaza