"Efectul vaccin". Turiștii din Cluj dau iama în rezervări pentru anul viitor

"Efectul vaccin". Turiștii din Cluj dau iama în rezervări pentru anul viitor
Destinațiile din Turcia și Egipt au fost cele mai accesate în noiembrie

Veștile despre vaccinurile împotriva cororavirusului se reflectă în vânzările agențiilor de turism: cresc vânzările de pachete de vacanță nu doar pentru la anul, ci și pentru revelioanele exotice.

Campaniile de reduceri din noiembrie au adus rezervări peste aşteptări pentru o lună de pandemie, pentru vacanţele de revelion şi vara următoare, în contextul pregătirilor pentru vaccinarea populaţiei, conform statisticilor agenției Paralela 45.

Pachetele aveau incluse asigurarea medicală şi storno, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare sau din cauza îmbolnăvirii cu Covid-19. “Sărbătorile de iarnă vin cu veşti bune, vaccinul va fi adus şi în România şi avem speranţa unui 2021 în care vom călători cu mai multă încredere”, declară Alin Burcea, CEO al Paralela.

Cele mai multe cereri de Black Friday au fost pentru revelionul în Antalya, Sharm el Sheikh, Hurghada, Maldive şi Zanzibar. Vacanţa de cinci nopți în Antalya avea prețul minim de 454 euro/persoană cu avion din Cluj-Napoca.

Pentru vara viitoare, cele mai multe rezervări au fost făcute pentru Antalya, Bodrum, Creta, Rhodos, dar și pentru destinații interne. Cumpărată acum, vacanţa în Antalya costă de la 467 euro/persoană, cu zbor de la Cluj-Napoca, iar în Heraklion, Creta, Zakynthos, Rodos sau Corfu, de la 334 de euro/persoană.

Comenteaza