Video Emil Boc: „Unii dintre candidații la funcția de primar sunt sprijiniți fără limite de marii rechini imobiliari”

Emil Boc: „Unii dintre candidații la funcția de primar sunt sprijiniți fără limite de marii rechini imobiliari”
| Foto: Facebook - Emil Boc

Primarul Clujului i-a atacat de dezvoltatorii imobiliari care vor să construiască oricât, oricum și oriunde și care, potrivit lui Emil Boc, se implică în campania electorală.

Primarul muncipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a vorbit la ZIUA LIVE despre faptul că unii dezvoltatori imobiliari încearcă să construiască aiurea în oraș, fără să țină cont de înghesuiala care s-ar crea.

Emil Boc: Clujul poate rămâne atractiv dacă nu e înghesuit de imobiliare cu orice preț

„Clujul își poate menține în continuare atractivitatea dacă nu e înghesuit și făcut insuportabil, cum vedeți că unii dintre candidații la funcția de primar sunt sprijiniți fără limite de marii rechini imobiliari, care ar face orice, doar ca să înghesuie Clujul, să pună orașul într-o situație în care nimeni să nu mai poată să traiască aici, să-l aglomereze prin construcții urbane oriunde, oricând și oricum. Aceștia au văzut că nu se poate asta cu mine”, a afirmat edilul la Ziua Live.

Emil Boc a dat exemplul cartierului Zorilor, unde nu au fost permise blocuri de 14 etaje, ci s-a realizat un parc. 

„Au văzut că nu se glumește. Nici la Expo Transilvania nu se fac blocuri, ci se poate face parc și se poate dezvolta, iar atunci ei și-au zis «Hai să investim, că poate avem o altă șansă să păcălim cu altcineva». Eu le spun sigur că merg pe o mână greșită, pe care cred că orașul acesta le poate sta la picioare rechinilor imobiliari care sunt de rea credință”, a mai afirmat primarul municipiului Cluj-Napoca.

Edilul a ținut să precizeze că nu se adresează tuturor celor din imobiliare, care în proporție de 95% sunt oameni corecți, care respectă legea și care înțeleg că prima dată este nevoie de infrastructură și după aceea de locuire.

Primarul Clujului: Unii rechini imobiliari cred că au orașul la picioare și că pot face orice

„Mă refer la unii dintre ei care cred ei că au orașul la picioare și cred că pot să facă orice. Acest oraș a fost, este și va rămâne al oamenilor, în primul rând pentru ei și nu pentru profit. În egală măsură putem face și profit, dar să avem și calitate a vieții pentru oameni, însă cu echilibru. Această aurită cale de mijloc este cea care ne poate duce în continuare să avem o viață de calitate la Cluj, într-un oraș în care să respirăm, să putem locui, să îți facă plăcere să îți întemeiezi o familie, să ai un loc de muncă sau să te distrezi. Nu într-o manieră cum îi vedeți pe unii disperați să dezvolte imobiliare cu orice preț”, a mai precizat Emil Boc.

Totodată, primarul a afirmat că proiectul Clujului nu este al lui, ci al clujenilor de unde s-au adunat toate ideile bune și au fost puse pe o linie coerentă pentru a avea un viitor. 

Comenteaza