Emisiune numismatică dedicată împlinirii a 150 de ani de la nașterea regelui Ferdinand I

Emisiune numismatică dedicată împlinirii a 150 de ani de la nașterea regelui Ferdinand I
Banca Naţională a României (BNR) va lansa miercuri în circuitul numismatic un set de trei monede (din aur, argint şi tombac cuprat) şi o monedă din argint dedicate împlinirii a 150 de ani de la nașterea regelui Ferdinand I.

Aversul celor trei monede din set redau imaginea ansamblului Catedralei Încoronării de la Alba Iulia, inscripția în arc de cerc „România", valoarea nominală, stema României, anul de emisiune „2015". În timp ce moneda de aur are valoarea de 100 de lei, cea de argint valoarează de 10 lei, iar cea din tombac cuprat de 1 leu.

Reversul, comun tuturor monedelor, prezintă portretul regelui Ferdinand I, anii între care a trăit „1865", „1927", și inscripțiile în arc de cerc „Ferdinand I" și „Rege al româniei".

Caracteristicile tehnice şi descrierea monedei din argint sunt similare celor aferente monedei din argint care intră în componenţa setului de trei monede. 

Cele trei monede incluse în set vor fi ambalate separat, în capsule de metacrilat transparent. Seturile şi monedele din argint vor fi însoţite de broşuri de prezentare a acestei emisiuni numismatice, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Acestea includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a României şi casierului central.

Tirajul emisiunii numismatice este de 150 de seturi de monede şi 250 de monede din argint. Seturile vor fi puse în vânzare la preţul de 1.950 lei, exclusiv TVA, în timp ce monedele de argint vor costa 330 de lei, exclusiv TVA. 

Lansarea în circuitul numismatic a acestora se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Comenteaza