„ExpoTech@UTCN: o incursiune în universul inovației”

„ExpoTech@UTCN: o incursiune în universul inovației”

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) se înscrie și în acest an în circuitul evenimentului „Noaptea Muzeelor” cu ExpoTech@UTCN și invită publicul larg la o incursiune în universul inovației și tehnologiei.

Expoziția va fi găzduită pentru prima dată în incinta HUB-ului UTCN (fosta Casă de Modă) de pe strada G. Barițiu nr. 4 – 6. Vor fi expuse echipamente și logistică din cele mai diverse arii ale tehnologiei: jocuri interactive cu roboți mobili și zburători, aplicații de viziune artificială, mașini BFMC, Hexabot Spider, Self-balancing motorcycle, drone, mașina solară Solis și de formula 1, poduri din paste făinoase, macheta din lemn de balsa participantă la Seismic Design Competition, simulator de conducere auto, stand energii regenerabile, cameră termoviziune, stand iluminat ambiental, casa smart, stand robotelier cu roboței și proiecte interactive realizate de studenți,  aplicații de tip brain control, sumo roboți autonomi, scanere și imprimante 3D, gravură laser, stand realitate virtuală și augumentată și fascinantul robot umanoid Pepper alături de micuțul Nao. Totodată, publicul larg se va putea bucura și de arhitectură în miniatură și diverse experimente din domeniul ingineriei mediului: poluanți atmosferici, în apă, dispozitive efect cu memoria formei, demonstrator levitație magnetică, instrumente optice și diverse microscoape.

În această ediție, UTCN invită exploratorii mari și mici să pășească într-o lume a invențiilor de ultimă generație și să descopere altfel tehnica și tehnologia.

Expoziția va fi deschisă sâmbătă, 18 mai, între orele 18 – 24.

Comenteaza