Finanţele verifică fiscalizarea la nunţi, DJ şi dansatori

Finanţele verifică fiscalizarea la nunţi, DJ şi dansatori
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), prin structurile antifraudă, a inițiat acțiunea „Ballroom”, efectuând controale operative la societăţi care deţin spaţii cu destinaţie principală de organizare de evenimente (nunţi, simpozioane, evenimente corporate).

Principalul obiectiv de control a vizat verificarea modului de fiscalizare a sumelor încasate din închirierea spaţiului unde se desfăşoară evenimentul sau prestările de servicii conexe (catering, servire de băuturi, program artistic, DJ). 
 
Urmare a acţiunilor de control desfăşurate în perioada 30 iunie - 4 iulie au fost verificaţi 227 de contribuabili, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 667.575 de lei (amenzi şi confiscări).
 
Inspectorii au aplicat 108 sancţiuni contravenţionale principale (95 de amenzi şi 13 avertismente), valoarea amenzilor fiind de 636.441 de lei, au confiscat sume (numerar), venituri ilicite şi bunuri de 31.134 de lei, din care numerar de 2.344 de lei, venituri ilicite de 28.740 de lei şi a dispus suspendarea activităţii a cinci contribuabili (dintre care patru suspendări).

Comenteaza