Firmă de turism din Cluj: Rezervările în avans s-au scumpit cu 20% față de anul trecut

Firmă de turism din Cluj: Rezervările în avans s-au scumpit cu 20% față de anul trecut
| Foto: gorVetushko - Depositphotos.com

Preţurile early booking sunt, în acest an, cu până la 20% mai mari ca anul trecut. În topul celor mai rezervate destinaţii în perioada early booking se numără staţiunile montane şi marile oraşe.
 

Turiştii îşi planifică acum concediul pe termen lung, îşi fac rezervările cu 30, 60, 90 sau chiar cu 120 de zile înaintea datei de check-in.

Potrivit Travelminit.ro, în topul celor mai rezervate destinaţii în perioada early booking se numără staţiunile montane şi marile oraşe (41% din rezervări), litoralul românesc (22% din rezervări), staţiunile balneare (15% din rezervări), restul procentelor fiind distribuite între destinaţiile mai puţin populare.

În ceea ce priveşte tarifele pentru sejururile rezervate early booking, preţul mediu pentru o vacanţă de 2 persoane, 3 nopţi în perioada verii este de: 1.142 lei (la mare), 952 lei (la munte), 1.040 lei (în staţiunile balneare), 840 lei (în oraşe).

Pe de altă parte, preţul mediu pentru o vacanţă de familie (2 adulţi, 2 copii), 5 nopţi în perioada verii este de: 2.424 lei (la mare), 2.243 lei (la munte), 2.034 lei (în staţiunile balneare), 2.036 lei (în oraşe).

Tarifele early booking sunt cu 17-20% în creştere faţă de anul trecut, o scumpire generată şi de inflaţie.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza