Firmele din Cluj s-au pus pe angajări masive. VEZI unde sunt cele mai multe posturi

Firmele din Cluj s-au pus pe angajări masive. VEZI unde sunt cele mai multe posturi

Angajatorii din Cluj se află în topul locurilor de muncă scoase la concurs pe platforma Ejobs. Cele mai multe posturi disponibile, la nivel național, sunt în comerț, transporturi și servicii. 

Al doilea trimestru al anului a început în forță și anunță o vară fierbinte pe piața muncii. Orașele mari din provincie – Cluj, Timișoara, Iași – angajează masiv. Cu 25.000 de joburi noi și 1 milion de aplicări, aprilie deschide un al doilea trimestru care se anunță foarte activ pe piața muncii. Cele 1 milion de aplicări vin din partea a 115.000 de candidați unici, dintre care 15.000 fie nu au mai fost în căutarea unui loc de muncă pe platformă, fie nu au mai avut până acum cont de căutare online.

”Vedem o evoluție a cifrelor pe care candidații, cel puțin, o așteptau de mult – a mai scăzut puțin numărul aplicărilor, dar a crescut numărul joburilor noi. Sunt candidați rămași de anul trecut fără job care au reușit să se angajeze, între timp, iar eforturile lor de căutare nu se mai derulează, în cascadă, de la o lună la alta. Numărul foarte mare de aplicări de până acum avea în spate și un număr mare de oameni care își trimiteau CV-ul de la o lună la alta pentru că nu își găseau un loc de muncă”, Roxana Drăghici, Head of Sales Ejobs România.

10.000 din cele 25.000 de joburi noi din aprilie au fost inserate de angajatorii din București. Față de anul trecut este o creștere exponențială a numărului de locuri de muncă noi din orașele mari din provincie. Astfel, Cluj-Napoca vine cu o ofertă de 4.500 de joburi noi disponibile, Timișoara, cu 3.500, iar Iași, cu 3.000. Urmează Brașov, Ploiești și Constanța, fiecare cu peste 2.000.

”București și Cluj-Napoca au fost chiar și anul trecut la niveluri similare, ritmul de angajare nu a fost foarte afectat de declanșarea pandemiei, însă pentru Iași și Timișoara vedem o triplare a ofertelor de angajare, oferte de care beneficiază atât candidații din orașele respective, cât și cei din vecinătate”, Roxana Drăghici.

Retailul a fost domeniul pentru care s-au căutat cei mai mulți candidați, urmat de transport / logistică, prestări servicii, IT, telecom, call center / BPO și producție. Angajatorii recrutează preponderent pentru joburi full time, adresate candidaților entry level și mid level.

6.000 de joburi sunt disponibile și pentru specialiști și manageri. De altfel, candidații extry level (0-2 ani de experiență) și cei mid level (2-5 ani de experiență) sunt și cei mai activi când vine vorba de aplicări, indiferent de orașul în care locuiesc sau de domeniul în care vor să se angajeze.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza