Francezii de la Generix vor avea un centru de competențe IT la Cluj

Francezii de la Generix vor avea un centru de competențe IT la Cluj

Furnizorul de soluții software as a service (SAAS) pentru giganții Danone, Volkswagen şi Carrefour va intra în România prin lansarea unui centru de competențe de tehnologia informației la Cluj-Napoca.

Noua entitate va fi o subsidiară a grupului mamă, potrivit Economica.net. Intrarea pe piaţa românească a fost făcută prin achiziţia unei companii locale. Generix Soft Group Romania va avea 70 de angajaţi care vor lucra la soluţiile de software ale grupului.

Noua companie va avea angajaţi cu competenţe în crearea de software. Echipa din România va colabora cu echipele de cercetare-dezvoltare are companiei din Franța și Canada. 

"Crearea GSGR marchează o nouă accelerare a investițiilor noastre în cercetare și dezvoltare. Mai mult ca oricând, inovația și industrializarea soluțiilor noastre sunt în centrul strategiei noastre", a declarat Jean-Charles Deconninck, președintele Generix Group.

Generix Group este prezent în 60 de țări, fiind listat la Bursa Euronext din Paris. Soluțiile sale SAAS sunt folosite de 6.000 de companii la nivel global și  le conectează cu partenerii, astfel încât împreună să poată opera fluxuri fizice, să digitalizeze fluxurile de informații și să gestioneze procesele în timp real.

Comenteaza