Fratele Ursulei von der Leyen devine președintele unui colos de pe piața jocurilor de noroc din România

Fratele Ursulei von der Leyen devine președintele unui colos de pe piața jocurilor de noroc din România
| Foto: Twitter

Superbet Group se pregăteşte să schimbe liniile şi să intre în liga mare, vizând o listare pe pieţele de capital din lume.
 

Cu planuri de mărire, Superbet a decis să-l instaleze pe Hans-Holger Albrecht, fratele preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ca preşedinte al Consiliului de Administraţie începând cu data de 28 februarie. Acesta îl va substitui pe Sacha Dragic, care va rămâne membru în consiliu.

Superbet Group are printre acţionari cel mai mare fond de investiţii din lume, gigantul american Blackstone Inc., care a realizat, în 2019, o investiţie strategică minoritară în valoare de 175 milioane euro.

Hans-Holger Albrecht deține o experiență impresionantă în funcții de CEO, Președinte sau membru al Consiliilor de Administrație în cadrul unor companii internaționale, private sau listate la bursă.

În prezent, Albrecht este Președinte al Consiliului de Administrație pentru Scout24 Group (platformă online de imobiliare), Președinte al Consiliului de Administrație și Investitorla Storytel (servicii de streming pentru cărți audio și cărți electronice), fiind și membru în Consiliul de Administrație pentru Veon Ventures (comunicații și servicii digitale).

Cea mai recentă poziție deținută de Hans-Holger Albrecht a fos tde CEO al Deezer, una dintre cele mai mari platforme globale de streaming de muzică. Anterior, acesta a fost Președinte și CEO al grupului internațional de telecom și media Tigo/Millicom International, care este prezent în mai mult de 15 țări din America Latină și Africa. De asemenea, Albrecht a deținut rolul de Președinte și CEO al Modern Times Group (MTG AB), cea mai importantă companie de media din Scandinavia și Estul Europei.

„Superbet are un potențial extraordinar în ceea ce privește extinderea pe piețele internaționale. Sunt impresionat de ambițiile companiei, de abordarea resposabilă față de clienții săi, precum și de nivelul ridicat de inovație și gândire antreprenorială demonstrat în cadrul Grupului.

Sunt încântat să preiau mandatul de Președinte al Consiliului de Administrație și sunt pregătit să susțin această echipă performantă de management pentru dezvolta cea mai bună strategie de creștere sustenabilă și accesare a unor noi piețe promițătoare, la nivel global”, a spus Hans-Holger Albrecht, Președinte al Consilului de Administrație, Superbet Group.

Bild notează că Hans-Holger Albrecht are şapte copii, la fel de mulţi ca şi sora sa, Ursula von der Leyen, care a devenit prima femeie ministru al apărării din Germania la 17 decembrie 2013. Anterior, ea a fost numită ministru federal al Muncii şi Afacerilor Sociale la 30 noiembrie 2009 şi, anterior, ministru federal al Familiei, Persoanelor în vârstă, Femeilor şi Tineretului din 2005. Ursula von der Leyen este acum preşedinta Comisiei Europene.

Superbet, lider detașat pe piața jocurilor de noroc din România

Superbet este prezent în 10 ţări, principalele pieţe pe care activează fiind România, Polonia şi Belgia. În România, este detaşat lider de piaţă, realizând încasări de 10 ori mai mari faţă de al doilea clasat, Betano.

Tot în România, Superbet derulează prin fundaţie diverse programe şi organizează cel mai mare turneu de şah al momentului în lume.

Rezultate 2022: Locul 11 şi salt de 38 de locuri, în patru ani, în topul celor mai puternice 50 de companii de betting & gaming din lume.

În 2022, Superbet a urcat cinci locuri în ierarhia EGR, în timp ce Fortuna Entertainment Group, competitor local al Superbet, rămâne pe locul 12. Pentru anul 2023, compania românească vizează clasarea în primele zece cele mai puternice companii ale industriei mondiale de betting & gaming.

Cea mai influentă publicaţie a industriei globale de profil, EGR (eGaming Review) a lansat, la jumătatea lunii decembrie, EGR Power 50 - topul anual care cuprinde cele mai puternice 50 de companii din industria globală de betting & gaming.

Un singur loc desparte Grupul Superbet, cel mai mare operator de pariuri sportive din România, de topul celor mai puternice zece companii din lume, având în 2022 un salt de cinci locuri faţă de anul 2021 (locul 16) şi de 17 locuri faţă de 2020, când ocupa locul 28.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza