Frații Pavăl fac bani frumoși la Cluj în 2022. Afaceri de 178 mil. lei pentru Cemacon, cu un profit de 61,2 mil. lei, creștere de 45% față 2021

Frații Pavăl fac bani frumoși la Cluj în 2022. Afaceri de 178 mil. lei pentru Cemacon, cu un profit de 61,2 mil. lei, creștere de 45% față 2021

Cemacon Cluj, producătorul local de materiale de construcții a avut până acum, un an 2022 fast din punct de vedere financiar, însă și cheltuielile au crescut pentru brand-ul controlat de frații Pavăl de la Dedeman.

Producătorul de materiale de construcţii Cemacon Cluj (simbol bursier CEON), companie controlată de fraţii Pavăl, proprietarii şi fondatorii reţelei de bricolaj Dedeman, a încheiat primele nouă luni din 2022 cu o cifră de afaceri de 178,423,860 milioane lei, în creştere cu 34%, şi un profit de 61,943,060 milioane lei, cu 45% mai față de aceeași perioadă din 2021, conform raportului companiei publicat pe site-ul Bursei de Valori București (BVB).

Rezultatele financiare ale se menţin pe un trend ascendent şi la finalul trimestrului al III-lea, în ciuda presiunilor de pe piaţa energiei şi a instabilităţii geopolitice regionale. Strategia de management care a prioritizat independenţa energetică a companiei îşi dovedeşte fezabilitatea în acest context complex. Lucram în continuare la accesarea energiilor regenerabile, fiind în grafic cu implementarea proiectului „CEMACON Green Energy Farm”, care prevede realizarea unei centrale fotovoltaice cu o putere de 1.000 kWp, cu ajutorul căreia, in corelatie cu celelalte investitii deja finalizate, va fi acoperit integral consumul de energie electrică pe timpul zilei de la nivelul fabricii Recea, in perioadele cu energie solara corespunzatoare. La nivelul pieţei de construcţii, constatăm o maturizare a cererii şi aşteptări tot mai mari pentru confort şi eficienţă energetică din partea beneficiarilor. Am fost proactivi în acest sens şi putem răspunde pieţei cu primele soluţii integrate de zidărie care să se încadreze în standardele nZEB - Daniel Şologon, Director General şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie.

Cheltuieli mai mari pentru Cemacon Cluj în 2022

Creșterea afacerilor este datorată unui context de piaţă favorabil resimţit în special în primele 6 luni ale anului, susține compania în raportul trimestrial.

Variaţia stocurilor înregistrează valori mai mari faţă de perioada precedentă, ca urmare a decalajului dintre cantităţile produse şi cele vândute. Cheltuielile cu materiile prime și materialele, precum și cheltuielile operaționale au înregistrat o creștere comparativ cu aceaași perioadă a anului 2021, pe fondul creşterii prețurilor de achizitie la nivelul pieței şi a cantităților produse.

Activele nete ale companiei de la Cluj au depășit suma de 363 mil. lei la 30 spetembrie și au înregistrat o creștere de 53%.

Cemacon are 411 mil. lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 78% de Pavăl Holding, iar PIF Industrial deţine 16,7% din capitalul social. Ambele sunt vehicule de investiţii controlate de fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, proprietarii retailer-ului Dedeman, potrivit termene.ro.

Acţiunile CEON se tranzacţionează în scădere cu 12% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 4,2  mil. lei.

Comenteaza