Ghidul solicitantului pentru reabilitarea termică a blocurilor, disponibil de ieri. În Ardealul de Nord vin 22,8 milioane euro

Ghidul solicitantului pentru reabilitarea termică a blocurilor, disponibil de ieri. În Ardealul de Nord vin 22,8 milioane euro
Mnisterul Dezvoltării a lansat ieri varianta finală a Ghidului solicitantului pentru reabilitarea termică a blocurilor cu bani europeni.

Depunerea cererilor de finanţare se poate face începând cu data de 15 noiembrie iar implementarea măsurilor privind eficienţa energetică va trebui să aibă ca rezultat o reducere de cel puţin 40% a consumului de energie pentru încălzire şi atingerea unui consum minim de energie pentru încălzire în funcţie de zonele climatice la nivel naţional.

Beneficiarii eligibili ai schemei de finanţare sunt primăriile din municipii reşedinţe de judeţ în calitate de reprezentanţi ai asociaţiilor de proprietari, precum şi cele 6 sectoare ale Municipiului Bucureşti.
Alocarea financiară pentru domeniul major de intervenţie 1.2 „Sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a blocurilor de locuinţe" pentru perioada 2007-2013 este de 182,40 milioane euro, repartizată egal în cele 8 regiuni de dezvoltare, ceea ce înseamnă că în Ardealul de Nord ar urma să ajungă 22.75 milioane de euro.


Sunt eligibile lucrări de reabilitare termică a anvelopei blocului şi  lucrări de reabilitare a sistemului de încălzire. Sunt vizate în special blocurile de locuinţe construite după proiecte elaborate în perioada 1950-1990 în care locuiesc categorii sociale vulnerabile şi familii cu venituri reduse, ceea ce înseamnă că peste 50% dintre familiile - proprietari din clădire au un venit net lunar pe membru de familie de maxim 500 euro.

Vezi aici ghidul solicitantului şi tot ce trebuie să ştii despre dosarele de finanţare

Comenteaza